Connect with us

Masura extrema, tara care limiteaza timpul petrecut la telefon si in mod oarecum neasteptat, este chiar patria telefoanelor mobile inteligente, locul unde acestea prind “viata”!

Cred ca deja v-ati dat seama ca discutam despre China, autoritatile de aici vor sa limiteze timpul petrecut de copii pe smartphone la numai doua ore pe zi. Nu cred ca este o masura rea, dar pentru noi pare destul de dura.

Oricum, in mod normal, orice doctor recomanda parintilor sa fie atenti la comportamentul celor mici in mediul online si sa nu petreaca mai mult de 2 ore in fata ecranelor. Insa, este o recomandare, nu o impunere, aici este diferenta.

Mai mult, atat Facebook cat si Google sunt blocate in China continentala datorita politicii de cenzura a internetului a guvernului chinez, cunoscuta sub numele de “Great Firewall”.

Potrivit sursei citate, regulile propuse sugereaza ca telefoanele mobile ar trebui sa aiba un mod special pentru cei cu varsta sub 18 ani. Acest mod ar trebui sa fie usor de activat atunci cand telefonul este deblocat, fie printr-o pictograma pe ecranul principal, fie prin setarile de sistem.

Masura extrema, tara care limiteaza timpul petrecut la telefon

Aceasta setare ar da posibilitatea parintilor sa controleze ce pot vedea cei mici si ar permite furnizorilor de internet sa prezinte continut adaptat varstei. Conform Cyberspace Administration of China, persoanele cu varsta sub trei ani ar trebui sa asculte melodii si continut audio. Cei cu varsta intre 12 si 16 ani pot avea acces la continut educational si de stiri.

Masura extrema, tara care limiteaza timpul petrecut la telefon

Cei cu varsta sub opt ani ar trebui sa aiba voie sa foloseasca telefonul doar 40 de minute pe zi iar daca au peste opt ani, dar mai mici de 16 ani, pot folosi telefonul pentru cel mult o ora pe zi. Persoanele cu varsta intre 16 si 17 ani pot folosi un telefon pentru cel mult doua ore.

Un smartphone nu ar trebui oferit copiilor intre orele 10 seara si 6 dimineata a doua zi, conform acestor propuneri de reglementari. China este o republica populara socialista, cu un sistem politic bazat pe ideologia comunista, nu ar trebui sa ne mire aceste masuri mai severe!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!