Connect with us

Masuri neplacute luate de Facebook cu noua retea de socializare, este vorba despre Threads, an Instagram app, o aplicatie prezenta in magazinele dedicate, atat pentru Android, dar si iOS. Prezenta, dar nu poate fi descarcata si nici nu va putea.

Sincer sa fiu, chiar eram curios si doream sa o utilizez, dar Meta (Facebook) este de alta parere, cel putin pentru utilizatorii din Uniunea Europeana.

Dezvoltatorii au anuntat recent ca isi impiedica utilizatorii din UE sa utilizeze noua aplicatie Instagram Threads prin intermediul retelelor private virtuale (VPN). Aceasta masura vine ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la utilizatorii care au incercat sa acceseze aplicatia prin VPN si au constatat ca sunt blocati.

Masuri neplacute luate de Facebook cu noua retea de socializare

Aplicatia Threads a fost lansata la nivel global doar saptamana trecuta, dar nu este disponibila pentru utilizatorii din Europa din cauza potentialelor probleme legate de confidentialitate. In acest sens, Meta a luat masuri suplimentare pentru a preveni ca utilizatorii sa o poata accesa.

Totusi, acestia si-au exprimat interesul si pentru continentul nostru, o piata importanta si spera sa poata face Threads disponibila aici in viitor. Totusi, nu a oferit un cadru temporal concret pentru aceasta realizare. Se pare ca blocheaza chiar si accesul utilizatorilor europeni care incearca sa utilizeze diverse masuri pentru a o accesa.

Masuri neplacute luate de Facebook cu noua retea de socializare

Un exemplu interesant este cazul unui cetatean american care, desi detine un cont cu o adresa si un numar de telefon wireless din SUA, se afla momentan in Europa si a descoperit ca este blocat din a accesa aplicatia.

Threads urmareste utilizatorii in mod extensiv, ceea ce a dus la probleme in UE. Aceasta colecteaza o varietate de date personale, inclusiv informatii sensibile cum ar fi datele de sanatate si financiare, locatia exacta, istoricul de navigare, contactele si istoricul de cautare. Din cauza acestui nivel de urmarire, compania s-a confruntat cu provocari legale si de reglementare in UE.

Aplicatia recent lansata a reusit sa stabileasca un nou record in privinta numarului de descarcari. A eclipsat chiar si ChatGPT, acumuland peste 50 de milioane de utilizatori doar pe platforma Android! Deci, daca sunteti din Romania, va trebui sa mai asteptati…

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!