Acasă Stiri despre telefoane Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine

Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine

7

Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine – Va provoc sa intrati pe Google si sa scrieti asa: “cauciucuri allseason interzise”. Eventual, sa bifati sa vi se arata stirile din ultima saptamana. Dar puteti sa lasati si asa cum va este afisat rezultatul.

Si veti vedea ceva de genul: “Obligatoriu pentru milioane de români”, “Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna”, “Șoferii care folosesc anvelope all season iarna vor fi amendati”. La fel s-a intamplat si pe Facebook, au curs stirie in legatura cu acest subiect, stiri care au ajuns la milioane de oameni.

Imi si imaginez ce au simtit cei care si-au cumparat recent 4 anvelope all season. Din fericire dar destul de tarziu, RAR a emis un comunicat oficial care pune capat acestui gen de fake news. Stirea initiala a fost interpretata in zeci de feluri, fiecare publicatie a scris ce a vrut. Iata ce spune (chiar astazi) Registrul Auto Roman, cel care respinge cu fermitate informațiile aparute în presa în ultimele zile.

Anvelopele all season iarna:

“Registrul Auto Român respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

În media a fost preluat și interpretat tendențios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăsește pe site-ul instituției, fără a fi fost solicitat și un punct de vedere al Registrului Auto Român.

Prin urmare, ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări, pentru toți clienții noștri și pentru publicul larg:
TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.”

Deci, puteti sta linistiti. Cat timp pe cauciucuri apare marcat M+S, M.S. sau M&S, totul este ok.

7 COMENTARII

 1. Tot cam la fel s-a intamplat si cu . A fost împânzit netul cu tot felul de tampenii si bălării iar cum romanul e halitor de fel la orice ,acum nu mai are loc pe holul vreunui spital . Si legat de asta Romania s-a clasat si ea pt prima data la ceva si anume la locul 1 imbolnaviri in Europa si pe locul 3 in lume in aceste zile. Am reusit sa depășim si bulgarii ca doar noi si ei suntem Europei. In alta ordine de idei cred ca am gresit putin . Romania mai are un binemeritat loc fruntaș in Europa si anume 42 % din populatia adulta se incadreaza la analfabetism functional. Ca sa vezi ce coincidența dracului!
  Dupa cum zicea un gazetar ar trebui dracu sa ne unim cu bulgarii si sa facem Bulmania ..sau cum s-o numii ca tot pe acolo se incadreaza si ei la analfabetism

  Acum intelegeti de unde vine expresia “mor ca prostii” ?
  Sau ar trebui sa mentionez si faptul ca 90% dintre cazurile grave si d sunt/erau ne?
  Sau ar trebui sa le explic si i care se leaga de faptul ca vezi doamne mor si oameni vaccinati si ca de fapt acei oameni au si alte destul de grave dupa confirmarile specialistilor?
  Sunt 4.5 miliarde de persoane in lume si chiar daca se mai sunt forme usoare, lucru de altfel confirmat in toate țarile cu procent mare de: Portugalia,Spania, Danemarca ..etc peste 80% . Cam peste tot in Europa sunt peste 60%

  Sorry de off-topic dar nu mai pot cu vazand ce se întâmplă in spialele noastre. De fapt problema este alta si anume incultura. Romanul este specialist la toate si de fapt la nimic
  SOLUTIA : SCOALA OBLIGTORIE CU BAREME MINIMALE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.