baterie

Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine

Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine

Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine – Va provoc sa intrati pe Google si sa scrieti asa: “cauciucuri allseason interzise”. Eventual, sa bifati sa vi se arata stirile din ultima saptamana. Dar puteti sa lasati si asa cum va este afisat rezultatul.

Si veti vedea ceva de genul: “Obligatoriu pentru milioane de români”, “Anvelopele all seasons nu mai sunt bune iarna”, “Șoferii care folosesc anvelope all season iarna vor fi amendati”. La fel s-a intamplat si pe Facebook, au curs stirie in legatura cu acest subiect, stiri care au ajuns la milioane de oameni.

Imi si imaginez ce au simtit cei care si-au cumparat recent 4 anvelope all season. Din fericire dar destul de tarziu, RAR a emis un comunicat oficial care pune capat acestui gen de fake news. Stirea initiala a fost interpretata in zeci de feluri, fiecare publicatie a scris ce a vrut. Iata ce spune (chiar astazi) Registrul Auto Roman, cel care respinge cu fermitate informațiile aparute în presa în ultimele zile.

Mega fake news cu anvelopele all season iarna, RAR intervine

Anvelopele all season iarna:

“Registrul Auto Român respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

În media a fost preluat și interpretat tendențios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăsește pe site-ul instituției, fără a fi fost solicitat și un punct de vedere al Registrului Auto Român.

Prin urmare, ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări, pentru toți clienții noștri și pentru publicul larg:
TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.”

Deci, puteti sta linistiti. Cat timp pe cauciucuri apare marcat M+S, M.S. sau M&S, totul este ok.