baterie

Nu stim cum, dar Honor, Huawei si Transsion au inregistrat vanzari mari fata de anul trecut

Nu stim cum, dar Honor, Huawei si Transsion au inregistrat vanzari mari fata de anul trecut

Poate ca la Honor si Transsion (Tecno) ne mai asteptam, insa surpriza este data de Huawei, producator care inca trebuie sa suporte consecintele sanctiunilor aplicate de americani, inca de prin 2019. In mod surprinzator si chiar daca nu au mai lansat atat de multe modele, iata ca au reusit sa vanda mai mult fata de anul trecut! Vedeti imediat unde.

Vanzarile la nivel mondial de telefoane mobile au inregistrat o scadere anuala de 8% in T3 2023, marcand al noualea trimestru consecutiv de declin.

Cu toate acestea, pe parcursul aceluiasi trimestru, vanzarile au crescut cu 2% fata de trimestrul anterior, potrivit datelor recente prezentate de serviciul Market Pulse al Counterpoint.

Nu stim cum, dar Honor, Huawei si Transsion au inregistrat vanzari mari fata de anul trecut

Samsung ramane liderul pietei, dar a inregistrat o scadere anuala, ajungand la cel mai scazut nivel trimestrial din ultimul deceniu. Desi a lansat o noua generatie de telefoane pliabile, raspunsul pietei a fost mixt. Modelul Flip 5 s-a dovedit a fi mai popular, in timp ce seria A a continuat sa domine segmentul de pret mediu. Partea interesanta urmeaza chiar acum:

Apple a ocupat locul doi, avand o cota de piata de 16%. Lansarea intarziata a iPhone 15 a afectat vanzarile, mutand practic cererea pentru noul model catre trimestrul urmator.

Branduri precum Xiaomi, OPPO si vivo, care fac parte din topul cinci la nivel global, au inregistrat scaderi anuale.

In schimb, HONOR, Huawei si Transsion au fost printre putinele branduri care au vazut o crestere anuala. Cresterea Huawei este atribuita lansarii seriei Mate 60 in China, in timp ce HONOR si-a extins prezenta pe pietele internationale. Brandurile Transsion, au profitat de redresarea pietei din Orientul Mijlociu si Africa, singura regiune care a inregistrat o crestere anuala in T3.

Scaderile semnificative au fost observate in pietele dezvoltate, cum ar fi America de Nord, Europa Occidentala si Coreea de Sud.

Proiectiile pentru finalul anului 2023 sunt promitatoare, anticipandu-se un impact pozitiv al lansarii iPhone 15, combinat cu evenimentele de tip Black Friday si ofertele de Craciun sau de sfarsit de an.

Se estimeaza ca piata va inregistra o scadere pentru tot anul 2023, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu. Aceasta se datoreaza schimbarii tendintelor de inlocuire a telefoanelor mobile.