Connect with us

Stiri despre telefoane

Oficiali Huawei arestati in Canada, vor fi extradati in SUA

Published

on

Lupta Statelor Unite ale Americii cu cei de la Huawei (China) se pare ca nu se va sfarsi prea curand, continua astazi cu un nou episod. La inceputul anului 2018, scriam un articol ce se intitula: “Nu folositi telefoane Huawei sau ZTE”, un indemn al directorul FBI, USA.

Tot atunci, aflam ca guvernul american este foarte îngrijorat din cauza posibilelor riscurilor de securitate pe care raspandirea produselor unor companii fidele unui regim politic care nu împărtăşeşte aceleaşi valori democratice le poate reprezenta. Conform directorului FBI, aceste companii au capacitatea de a fura şi modifica informaţiile în mod fraudulos, creând terenul propice pentru spionaj.

Advertisement

De data aceasta, ne-am trezit astazi, 06.12.2018 cu o alta stire interesanta. Autoritatile din Canada l-au arestat pe CFO-ul (chief financial officer) Wanzhou Meng Huawei și fiica co-fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, in momentul in care se pregateau sa schimbe zborul, in Vancouver. Arestarea a fost facuta la cererea autoritatilor competente din Statele Unite. Ea este susținuta de Districtul de Est din New York pentru a evita sancțiunile împotriva Iranului.

Americanii investigheaza compania Huawei pentru o posibila vanzare de informatii catre Iran, tara care are un embargou la nivel global. Statele Unite ale Americii continua lupta cu Huawei, motivul ar fi suspiciunea de finantare si control din partea guvernului din China. Cei doi oficiali Huawei au fost arestati tocmai pentru incalcarea embargoului la care este supus Iranul.

In schimb, cei de la Huawei se apara si sustin carespecta absolut toate legile şi regulamentele de pe teritoriul tarilor in care sunt prezenti, inclusiv cele de export şi sanctiuni legale ale Natiunilor Unite, SUA si UE.

Advertisement

Nu stiu in ce masura ne afecteaza pe noi toate aceasta “lupta” intre Huawei si China, cert este ca telefoanele lor sunt foarte bune! Ce o fi la mijloc, ramane de vazut…

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des