Intel ataca iarasi piata telefoanelor mobile cu Spreadtrum SC9853i SoC, stim deja care este modelul ce va avea integrat acest procesor, este vorba despre un Leagoo.

Si mai stim ca pana acum, majoritatea telefoanelor cu Android au fost dotate fie cu procesoare MediaTEK, fie cu Qualcomm. Mai bine spus platforme, asta deoarece pe langa procesor mai intalnim si alte componente integrate, aplicatii speciale, etc.

spreadtrum sc9853i

La inceputul lui 2012, a mai fost o miscare timida din partea celor de la Intel, ma refer la telefonul Xolo X900 si la procesorul Intel Atom Medfield (platforma). Insa, a ramas numai o tentativa. Procesoare Intel (ATOM) sunt intalnite totusi si la ora actuala in interiorul tabletelor cu Android, este posibil sa le vedem “propulsand” si telefoanele mobile!

spreadtrum sc9853i

Stim ca Intel este un porcesor extrem de popular pe PC-uri sau servere, insa nu este suficient pentru ei. Pe platforma Android, cel mai mare rival Intel x86 este ARM. De ani de zile, ARM s-a concentrat pe consumul redus de energie și setul simplu de instrucțiuni. Intel, în schimb, a produs în principal procesoare destinate unor medii de inalta performanța.

spreadtrum sc9853i

Nu mai este un secret faptul ca chipset-ul x86 al celor de la Intel are o performanța mai mare, dar o autonomie mai slaba in comparatie cu ARM, nu este valabil insa si pentru seria Intel Atom.

Cei de la Spreadtrum, au lansat impreuna cu Intel in cadrul Global Partners Conference 2017 din Shenzhen, China, noul SOC (system on chip) Spreadtrum SC9853i.

CITESTE SI:  Noile Samsung Galaxy J4 Prime si J6 Prime 2018, pret si dotari

spreadtrum sc9853i

Prin intermediul acestei platforme, cei de la Intel vor sa reintre in business si sa capareze o buna bucata din piata, asta in detrimetul celor de la MediaTEK, pe segmentul mid-range.

Prima incercare nu s-a lasat prea mult asteptata, are si un nume.  LEAGOO T5c mai exact, el este primul telefon ce va avea integrat procesorul Spreadtrum SC9853i. Conform datelor oficiale, SC9853i este un chipset octa-core cu frecvența 1.8Ghz. Rezultatul testului AnTuTu benchmark, arata ca SC9853i este cu 39% mai puternic fata de  MT6750. Spreadtrum SC9853i (8 nuclee pana la 1.8GHz) va echipa in general telefoanele mid-range, asa cum este si acest LEAGOO T5c.

Acest telefon apare deja pe site-ul producatorului, acolo pot fi vazute detalii tehnice si cei ce acceseaza pagina, au sansa de a obtine reduceri de pret pentru achizitionarea telefonului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree