baterie

Pret in Romania pentru Asus ROG Phone 5, telefon cu 16GB RAM

Pret in Romania pentru Asus ROG Phone 5, telefon cu 16GB RAM

Asus ROG Phone 5 a fost dezvaluit in mod oficial la inceputul acestei luni (martie 2021) si iata ca un magazin din Romania deja il listeaza. Sunt mai multe versiuni disponibile si preturile sunt pe masura specificatiilor tehnice.

Poate fi cumparat in varianta cu 12 sau cu 16GB RAM, de mentionat ca Asus a lansat si un model cu 18GB RAM, acesta avand terminatia de “Ultimate”. Momentan nu poate fi cumparat de la noi din tara dar ma astept ca pretul lui sa sara de 6000 lei. Iata cat costa la quickmobile.ro un ROG Phone 5:

  • 12GB RAM si 256GB stocare – 4899 lei
  • 16GB RAM si 256GB stocare – 5655 lei

Nu ma intrebati daca sunt importate oficial sau ce fel de versiuni sunt, sunt detalii pe care cei de la Quickmobile le stiu. Cert este ca eu am cumparat de la ei un smartphone destinat pietei din China…

Pret in Romania pentru Asus ROG Phone 5, telefon cu 16GB RAM

Specificatiile tehnice ale acestui telefon sunt unele absolut de top, nu cred ca avem vreo critica pe care sa o aducem. De la display sau procesor si pana la functiile extra sau acumulator, toate acestea au detalii exclente.

Totusi, nu cred ca este un telefon pe care sa-l cumparam pentru fotografie sau video, nu primim nici stabilizare optica, dar nici zoom optic. Este totusi un telefon promovat ca fiind unul destinat gamerilor. De ce costa si peste 1000 de euro?

Pret in Romania pentru Asus ROG Phone 5, telefon cu 16GB RAM

Display protejat de Gorilla Glass Victus, sensibil la presiune (pentru jocuri) si care reproduce 1 miliard de culori

  • Panou spate iluminat RGB
  • Rama din aluminiu
  • Acumulator de 6000 mAh ca se incarca in 30 de minute pana la 70%
  • Aproape 720.000 puncte in AnTuTu
  • Quick Charge 5
  • 2 porturi USB (unul pe lateral si unul jos)
  • Difuzoare stereo cu amplificator dedicat pentru fiecare si sunet DTS
  • Filmare pana la rezlutie 8K

Pret in Romania pentru Asus ROG Phone 5, telefon cu 16GB RAM

Partea de design este discutabila si raportul dintre suprafata frontala si display abia trece de 80%. Observam ca acest ecran de 6.78″ nu se intinde chiar pana sus si are un design usor invechit. Dar cei de la Asus au gandit acest design si au construit telefonul in acest mod pentru a fi cat mai bine tinut in mana in timpul jocurilor.

Alte detalii tehnice incluid procesorul Snapdragon 888, stocare de tip UFS 3.1(fara slot card), jack audio, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, Bluetooth 5.2, conectivitate 5 si Android 11 cu interfata ROG UI.