baterie

Ce pret ar putea avea Dacia Spring, masina electrica “romaneasca”

Ce pret ar putea avea Dacia Spring, masina electrica "romaneasca"

Dacia Spring a fost prezentata in primavara, insa la nivel de concept. Acum, in luna octombrie si la putina distanta fata de lansarea noilor modele de Dacia Sandero si Logan, vom avea parte cu adevarat de ceva nou.

Este prima masina electrica “romaneasca”, adica sub brand Dacia. Am pus intre ghilimele acel cuvant si este lesne de inteles de ce am procedat asa. La baza, este un model ce deriva din Renault K-ZE City electric, acesta se vinde deja in China.

Dacia Spring

Dacia Spring a fost deja surprinsa pe strazile din Romania, are numere de inmatriculare de la noi si mai interesant decat atat, se observa scris pe unul dintre bandoruri “K-ZE”.

Ce pret ar putea avea Dacia Spring, masina electrica "romaneasca"

Versiunea de serie va fi prezentata oficial in data de15 octombrie la ora 18:00 prezentarea avand loc in cadrul primei editii Renault eWays. Ce pret va avea Dacia Spring? Aici intervine “bomba” si daca este sa-l credem pe jurnalistul auto Dan Vardie, masina chiar va fi comercializata la un pret imbatabil.

Ce pret ar putea avea Dacia Spring, masina electrica "romaneasca"

In momentul lansarii, pretul va fi cuprins intre 15.000 si 17.000 euro. Insa, daca punem la socoteala si un voucher “Rabla” (care pentru masinile electrice este de 10.000 euro), rezulta un pret de 5000 sau 7000 euro, adica imbatabil si sub tot ceea ce exista pe piata in momentul actual.

Ce pret ar putea avea Dacia Spring, masina electrica "romaneasca"

Nu trebuie sa ne infierbantam prea mult, logic ca nu discutam despre o Tesla si nici nu vom primi performante mari sau cine stie ce dotari. Dacia Spring va fi o masina de oras, autonomia in jur de 200km, aceatsa va fi asigurata de baterii de 26,8 kWh.

Renault sta destul de bine cand vine vorba despre autoturisme cu zero emisii, modelul Zoe electric bate record de vanzari in Europa și producatorul auto a plasat patru mașini printre primele zece ca vanzari totale din luna septembrie in Italia. Renault Clio si Captur, Dacia Sandero si Duster.

via