Connect with us

Stiri despre telefoane

Reclame frumoase, dar fara semnal. ANCOM amendeaza operatorii

Published

on

Reclame frumoase, dar fara semnal. ANCOM amendeaza operatorii si nu a ratat niciunul. Multi ar spune ca bine a facut, amenzile se ridica pana la 1,61 milioane de lei.

De ce? Simplu, pentru ca nu si-au indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei. In schimb, peste tot, net, TV sau Radio, vedem reclame prin care fiecare operator incearca sa ne convinga ca el este cel mai bun.

Reclame frumoase, dar fara semnal. ANCOM amendeaza operatorii

Amenzile sunt in cuantum total si au fost aplicate in functie de procentul de acoperire atins de fiecare operator de telefonie mobile, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) nu a iertat nimic: Vodafone, Telekom, Orange, dar si Digi Mobil (RCS&RDS).

Advertisement

In cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobila in aproximativ 13.400 de localitati, adica in toate localitatile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodata masurati peste 246.000 de km pe drumurile nationale, judetene, orasenesti si comunale. Pentru ca niciunul dintre operatorii care furnizeaza servicii de voce mobila nu si-a indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, am aplicat amenzi in cuantum total de 1.610.000 de lei, in functie de procentul de acoperire atins de fiecare.”

Daca am aflat ca aveau obligatia de a acoperi 98% din teritoriu, acum sa vedem si cat au facut:

 • Orange Romania – 97.81%
 • Vodafone Romania – 97,76%
 • Telekom Romania – 96,53%
 • RCS&RDS – 95,42%

“Premiile”:

 • RCS&RDS a primit o sanctiune de 800.000 lei
 • Telekom Romania – 700.000 lei
 • Vodafone Romania –  60.000 lei
 • Orange Romania – 50.000 lei

Conform licentelor de utilizare a spectrului radio detinute, Orange, Vodafone si Telekom Mobile au avut obligatia de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei prin intermediul retelei proprii de acces radio, pana la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS pana la data de 5 aprilie 2019. (via)

Nu uitati de portalul aisemnal.ro!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Koss1488

  ianuarie 8, 2020 at 17:44

  Sa ii umfle de amenzi. Sa ii umple de “felicitari”. O avea Romania relieful dificil si greu in a-l acoperii cu semnal macar de voce gsm dar si operatorii au facut gramezi de bani pe spinarea utilizatorilor de mobil.

 2. ibobia

  ianuarie 9, 2020 at 09:44

  Daca in loc de 98% realizezi 97,81%, deci te abati cu 0,17%, in nici un caz nu poate fi un motiv de amendare. Genul asta de parametri, acoperire nationala cu semnal radio in cazul nostru, nu se poate pretinde sa fie realizat cu marja de eroare atat de mica, macar pentru faptul ca masuratorile in acest domeniu au inevitabil o marja de eroare cu mult mai mare decat acest procent. Cel mai probabil cei ce vorbesc despre asa ceva, ca si cand ar fi chestiuni serioase, sunt ignoranti sau, posibil in cazul de fata, este vorba de o gaselinita. Cand esti “acuzat” de asa ceva nu poti decat sa izbucnesti in ras!

 3. Administrator

  ianuarie 12, 2020 at 21:10

  Instalarea unui nou firmware pe telefoanele nokia
  Pentru inceput ve-ti avea nevoie de:
  -Phoenix(mirror)
  -Firmware-ul pentru modelul dvs. de telefon pe care il gasiti la sectiunea Firmware Base, sau pe Blue-Nokia.com
  -Cablul USB pentru telefonul dvs.
  -Bateria telfonului sa fie plina si sa aveti instalat Nokia PC Suite.

  Pentru inceput instalati Phoenix si conectati telefonul in mod PC Suite la cablul de date, intr-un slot direct la placa de baza!
  ATENTIE, dupa ce ati descarcat firmware-ul in format .exe instalati-l in C:\Program Files\Phoenix, doar dupa ce faceti acest lucru incepeti instalarea propriu-zisa a firmware-ului.
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/10291670.png
  Dupa ce se va deschide programul va arata cam asa:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/29888295.png
  Va trebui creata o noua conexiune intre telefon si Phoenix:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/57247409.png
  Da-ti click pe USB apoi “New”:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/86599883.png
  Bifati USB si Next:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/61818906.png
  Asteptam sa se scaneze iar apoi da-ti click pe “Next”, dupa “Finish” iar apoi “OK”, la fel ca in urmatoarele imagini:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/90695881.png
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/19334449.png
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/38276602.png
  Phoenix va reveni la meniul de inceput, va trebui sa da-ti un click pe USB, pe “Apply” apoi “Close”:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/94329770.png
  Dupa ce ati facut conexiunea da-ti File->Scan Product(scurtatura CTRL+R), iar dupa ce ve-ti da Scan Product jos va aparea versiunea actuala de soft:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/t10g.png
  Alegeti din meniu Flashing->Firmware Update:
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/t11.png
  Selectati cele trei puncte din fereastra aparuta, DEBIFAM “Detect Product Automaticaly”, alegem product code-ul( am colorat cu verde acele zone in care telefoanele vin cu limba Romana pe ele )apoi apasati OK si Restore User Product.
  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved/t12x.png
  Procesul va dura in jur de 10-15 minute, in acest timp NU DECONECTATI TELEFONUL DE LA USB sau NU INTRERUPETI PROCESUL PRIN INCHIDEREA PROGRAMULUI(Phoenix) SAU RESTART LA PC.
  Cosmin si androidro sunt raspunzatori pentru instalarea unui nou firmware pe telefoanele nokia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171