Acasă Tutoriale telefon Recuperare poze si date de pe telefon cu ecran spart sau stricat

Recuperare poze si date de pe telefon cu ecran spart sau stricat

0
nofollow

Recuperare poze si date de pe telefon cu ecran spart sau stricat – nimeni nu cred ca ar vrea sa se gandeasca la asa ceva, insa necazuri se mai intampla. Ce te faci cand ai o multime de poze si clipuri video pe telefon dar nu le poti transfera pe PC din diverse motive?

Sunt mai multe metode de a recupera datele, cea mai simpla implica un cablu USB conectat la telefon si la PC. Insa, unele modele de telefoane au nevoie de activarea “USB Debugging” pentru a comunica cu calculatorul!

recuperare poze si date de pe telefon cu ecran spart sau stricat

Ce te faci in cazul in care ecranul este spart si nu mai functioneaza? Nu poti intra in setarile telefonului si nu poti activa “USB Debugging”. Chiar si cu aceasta optiune activata, telefoane cu o interfata customizata necesita activarea optiunii de transfer de fisiere. Desigur, nu poti face asta deoarece ecranul nu functioneaza. Deja ne-am dat seama ca acest tutorial se foloseste in cazul in care datele noastre sunt pastrate in memoria telefonului si nu pe un card MicroSD!

Cum rezolvam situatia?

*metodele functioneaza numai in cazul in care telefonul vostru are suport OTG.

1 – TELEFON CU ECRAN COMPLET STRICAT SI STINS

Este si cea mai complicata situatie, asta deoarece nu vezi nimic pe telefon, orice ai face, chiar daca ai conecta printr-un simplu cablu OTG un mouse (ca in situatia nr 2). Chiar si cu ecranul complet stins, telefonul nu este de aruncat. Poti folosi un TV cu HDMI pe post de monitor temporar.

In acest mod, pe televizor vei vedea ceea ce in mod normal ar trebui sa vezi pe ecranul telefonului. In acest caz, trebuie sa conectezi la telefon si un cablu HDMI, dar si un mouse! Cum se face asta?

Solutia ar putea fi un dispozitiv de acest fel:

recuperare poze si date de pe telefon cu ecran spart sau stricat

In acest mod, puteti conecta telefonul la TV. Mufa MicroUSB se introduce in telefon, iar in dispozitiv se introduce un HDMI care se conecteaza la TV si un mouse (prin USB) cu care controlam telefonul.

Exista si in acest caz o problema. Din pacate, nu toate telefoanele suporta o astfel de conexiune. De obicei, numai cateva telefoane produse de marii producatori accepta o astfel de conexiune. Aceste kituri pot fi vazute si comandate de aici. Mai exista aplicatii pentru Windows care se pot conecta la un telefon cu ecranul stins, insa si acestea functioneaza numai impreuna cu un telefon Samsung. Un exemplu ar fi drphone de la wondershare.

Din pacate, nu exista o rezolvare minune care sa functioneze pe toate telefoanele mobile si care poate fi aplicata acasa.

O alta idee buna ar fi sa cautati tutoriale fix pentru modelul vostru de telefon, pot exista solutii particulare (gen ADB Data Recovery).

2 – TELEFON CU TOUCH STRICAT DAR CU DISPLAY FUNCTIONAL

Este cea mai fericita situatie, rezolvarea este destul de simpla si usoara. Chiar daca nu functioneaza partea de touch dar imagine exista pe display, telefonul tot poate fi controlat daca atasati un mouse. Astfel, puteti sterge sau instala aplicatii, transfera fisiere pe PC sau puteti activa “USB Debugging”. Practic, il controlati in totalitate.

recuperare poze si date de pe telefon cu ecran spart sau stricat

Majoritatea telefoanelor suporta o conexiune OTG, unele chiar vin la pachet cu un cablu OTG. In cazul in care nu ai asa ceva, poti cumpara, costa foarte putin. Atentie insa, trebuie sa cumparati un cablu USB compatibil cu telefonul. USB reversibil sau MicroUSB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here