Connect with us

Stiri despre telefoane

RO-ALERT este sfarsitul telefoanelor importate aiurea!

Published

on

RO-ALERT este serviciul prin care populatia primeste mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizare și alarmare în situații de urgență, conform prevederilor legale. Serviciul a fost lansat in data de 15.08.2018.

Guvernul condus de  Viorica Dancila, a adoptat in data de 25.06.2019 Ordonanța de Urgenta privind operarea Sistemului de avertizare a populației in situații du urgenta, RO-ALERT. Ce inseamna asta?

In termen de un an de la intrarea în vigoare a acestei ordonante, la noi in tara nu vor mai putea fi comercializate telefoane mobile care nu au activata posibilitatea recepționarii mesajelor RO-ALERT, in toate retelele de telefonie mobila!

Advertisement

Este o lovitura grea pentru magazinele ce importau telefoane direct din China (sau din alte parti), cu un soft dubios sau unul ce nu corespunde acestor nevoi. Automat, ne dam seama ca cei ce vor mai vinde astfel de telefoane mobile, vor suporta consecintele, probabil ca amenzile sunt destul de drastice.

Si nu cred ca vreun magazin va da bani pentru a optimiza partea de soft, se va multumi sa aduca telefoane produse de companii mari.

ro-alert

Va dau numai un exemplu. Cei de la iHunt, au investit mult in licenta Google adaptata pentru aceste nevoi si toate telefoanele lor (chiar si cele cu butoane) au deja acest serviciu gata instalat, utilizatorul nu trebuie sa mai faca absolut nicio setare.

Advertisement

Este numai un exemplu, problema este ca nu stiu cati dintre cei ce fabrica telefoane mobile vor mai sta sa investeasca bani si sa optimizeze softul pentru Romania. Astfel, este posibil sa dispara o multime de producatori sau cel putin, sa nu-i mai vedem prin Romania.

RO-ALERT este sfarsitul telefoanelor importate aiurea!

Acum este destul de simplu, orice magazin poate sa vanda un telefon mobil cu Android ce nu are inclus in soft serviciul RO-ALERT.

”Mesajele transmise prin RO-ALERT sunt de interes public, gratuite și conțin recomandari pentru adoptarea unor masuri de autoprotecție de catre persoanele aflate în zona vizata de manifestarea unei situații de urgența, în funcție de natura acesteia, fiind prioritare fața de traficul de voce și date al utilizatorilor.”

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
4 Comments

4 Comments

 1. Louis

  iunie 26, 2019 at 14:07

  Putem sa le cumparam din China. 😀

  • Cosmin

   iunie 26, 2019 at 14:33

   Asa da, nu cred ca este interzis.

 2. Anonim

  iunie 26, 2019 at 23:05

  Chipurile ne mândrim cu această aplicație, dar RO ALERT e de tot ….. .Merge aiurea de la început.Mulți și-au dezinstalato de pe telefon.

  • Alin

   iunie 27, 2019 at 12:33

   Nu confunda cu aplicatia DSU.
   Ro Alert nu este este o aplicatie. A fost implementat in sistemul telefonului si nu poate fi dezinstalat decat cu root

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171