baterie

Samsung S8 si S8 PLUS primesc acum in Romania Android Oreo

Samsung S8 si S8 PLUS primesc acum in Romania Android Oreo

Samsung S8 si S8 PLUS primesc acum in Android Oreo, este o actualizare oficiala via OTA ce se poate instala automat. Pentru a o primi si voi in cazul in care nu ati primit-o, trebuie sa inttrati in meniul telefonului-setari-actualizare software.

Samsung S8 si S8 PLUS primesc acum in Romania Android Oreo

 

Este vorba despre:

  • Versiunea de Android Oreo – 8.0.0
  • Versiune Samsung Expreience – 9.0
  • Versiune banda de baza – G955FXXU1CRAP (S8 PLUS)
  • Numar de versiune – R16NW.G955FXXU1CRB7

In cazul lui Samsung Galaxy S8 PLUS, noul firmware are o dimensiune de 1405.73MB si instalarea dureaza in jur de 15 minute. Desi nu se specifica, este recomandata o revenire la setarile din fabrica, dupa ce instalarea s-a finalizat.

Samsung S8 si S8 PLUS primesc acum in Romania Android Oreo

Iata ce noutati aduce oficial Android 8 OREO pe S8 si S8 PLUS, conform descrierii oficiale:

Samsung Experience 9.0 vă aduce Android Oreo, oferind caracteristici noi si captivante de la Samsung si Google, bazate pe feedbackul de la utilizatori ca dvs.
Vă recomandăm să faceţi backup datelor importante, pentru a le păstra în siguranţă în timpul actualizării.

Date biometrice – Pentru îmbunătăţirea securităţii dvs., caracteristicile care utilizează date biometrice (faţă, amprente şi irisuri) sunt disponibile doar atunci când utilizaţi un tip securizat de blocare a ecranului (model, cod PIN sau parolă). Atunci când comutaţi la un tip nesecurizat de blocare a ecranului (Glisare sau Niciunul), autentificarea prin date biometrice este suspendată pentru deblocare şi verificare în aplicaţii cum ar fi Samsung Pay şi Samsung Pass. Dacă utilizaţi acum datele biometrice fără un tip securizat de blocare a ecranului, veţi putea să continuaţi după actualizare, dar se recomandă schimbarea la un tip securizat de blocare a ecranului.

Panoul rapid – Gestionaţi notificările pentru fiecare aplicaţie cu ajutorul categoriilor pentru notificări (doar pentru aplicatiile acceptate)Pentru notificările care nu sunt vizibile în momentul actual, vor fi afişate pictograme în partea de jos a panoului de notificare.

Ecranul Acasă – Menţineţi apăsată o aplicaţie pentru a afişa comenzi rapide la activităţi obişnuite sau recomandate în cadrul aplicaţiei (doar pentru aplicaţiile acceptate). – Insignele de notificare de pe pictogramele aplicaţiilor sunt asociate cu panoul de notificare. Dacă eliminaţi o notificare dintr-o locaţie, aceasta va fi eliminată şi din cealaltă locaţie.

Tastatura Samsung – Bara de instrumente vă oferă acces rapid la funcţii utile. – Tastatura GIF vă permite să trimiteţi GIF-uri. – Sunt disponibile tastaturi având contrast mai înalt.

Performanţa sistemului – Serviciile de fundal sunt limitate, pentru a se îmbunătăţi performanţa şi durata bateriei. – Aplicaţiile care rulează în momentul respectiv vor fi afişate în panoul de notificare.

Ecranul lateral – Dimensiunea, culorile şi alte setări ale fonturilor au fost îmbunătăţite, pentru o vizibilitate mai bună a panoului lateral. – Menţineţi apăsat reperul Panoului lateral, pentru a-i schimba poziţia. – Au fost adăugate încă 3 efecte pentru iluminare Ecran lateral, precum şi personalizarea culorilor pentru aplicaţii.

Ecranul de blocare şi Always On Display – Noi stiluri ale ceasului pentru ecranul de blocare şi Always On Display. – Ajustaţi transparenţa notificărilor, pentru a obţine aspectul dorit.

Smart View – Permiteţi ca ecranul telefonului să se întunece atunci când oglindeşte alt ecran.

Samsung account – Controlaţi setările contului şi informaţiile profilului pentru mai multe aplicaţii. – Atingeţi imaginea dvs. de profil de pe pagina principală Setări pentru a accesa informaţiile profilului şi setările contului.

Samsung Cloud – Vizualizaţi şi gestionaţi fotografii şi note stocate doar în Samsung Cloud. – Stocaţi orice tip de fişier în

Samsung Cloud Drive – Selectaţi anumite elemente pe care doriţi să le ştergeţi sau să le restabiliţi din backupurile dvs. – Aflaţi cât de mare este fiecare backup şi câte elemente conţine.

Samsung Dual Messenger – Instalaţi o a doua copie a aplicaţiei de mesagerie, pentru a putea să utilizaţi două conturi simultan. În cazul aplicaţiilor în care conturile sunt verificate prin numere de telefon, veţi avea nevoie de un număr de telefon diferit pentru fiecare cont. – Menţineţi apăsată o aplicaţie de mesagerie de pe ecranul Acasă sau Aplicaţii pentru a instala cel de-al doilea cont sau accesaţi meniul Setări – Caracteristici avansate – Dual Messenger.

Găsire dispozitiv mobil – Atunci când pierdeţi telefonul, faceţi backup pentru Folder securizat de la distanţă, în Samsung Cloud. Blocaţi serviciul Samsung Pass utilizând funcţia Găsire dispozitiv mobil.

Samsung DeX – Vedeţi mai multe aplicaţii simultan schimbând vizualizarea listei de aplicaţii la ecran complet. – Utilizaţi Game Launcher în Samsung DeX, pentru o experienţă de joc pe ecran complet. – S-a adăugat asistenţă pentru încă 2 huse Samsung (LED View Cover, Clear View Standing Cover).

Alte imbunătăţiri – Bluetooth now supports high-quality audio codecs, including AAC and Sony LDAC. – Video player includes auto repeat and 2x speed option. – Aplicaţia Înregistrare voce oferă sfaturi inteligente pentru a bloca în mod comod apelurile în timpul înregistrării.

Aplicaţia E-mail vă permite să semnalizaţi e-mailurile Microsoft Exchange ActiveSync. – Noua notificare de la Samsung Health vă permite să vizualizaţi numărul de paşi dintr-o privire. – Aplicaţia Ceas include acum un mod Peisaj şi opţiuni pentru sunetul temporizatorului.

– Widgetul de ceas digital trece direct în aplicaţia Ceas atunci când o atingeţi. – Serviciul Samsung Pass a adăugat posibilitatea de gestionare a numelor de utilizator şi a parolelor din aplicaţiile de la terţi.