baterie

Telefoane Android fara incarcatoare in cutie, Samsung si Huawei

Telefoane Android fara incarcatoare in cutie, Samsung si Huawei

Totul a inceput cu un zvon si  ma refer acum in special la Apple. Mai multe publicatii incepusera sa scrie in prima parte a anului despre lipsa unor accesorii destul de importante, unele care vor lipsi din cutia lui iPhone 12.

Asa s-a intamplat, nu a ramas nimic la nivel de zvon. Acum, la final de 2020 si cu aproape  o luna inainte de lansarea seriei flagship Samsung Galaxy S21, se vorbeste despre pasul pe care si acest mare producator il va face.

Telefoane Android fara incarcatoare in cutie, Samsung si Huawei

Mai concret, exista mari sanse ca telefoanele S21 sa fie livrate fara incarcator in cutie. Dupa Samsung, se spune ca Huawei va adopta aceeasi strategie. Si privim cum din nou, Apple impune anumite tendinte. Nu este pentru prima data si nici pentru ultima data.

De ce a facut Apple asta? Ei sustin ca o fac pentru protejarea mediului, doresc sa devina o companie neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2030 si nu va mai pune in pachetul de vanzare accesoriile pe care le considera inutile. Mai exact, se doreste a fi o companie “verde”.

Telefoane Android fara incarcatoare in cutie – de ce?

Pe de alta parte, telefoanele au nevoie de incarcatoare! Bateriile trebuie sa fie incarcate. Ori prin cablu, ori wireless. Asta inseamna ca cineva va fabrica aceste accesorii. Tot plastic, tot carton sau alt tip de ambalaj. Deci, nu stiu cat de “verde” este aceasta solutie, eu ma gandesc la altceva.

Ma gandesc la faptul ca acesti producatori vor sa castige un ban in plus. Este bine sa ai un incarcator original si un cablu la fel de original, daca dati click pe acel link veti afla si explicatia, asta daca nu o stiti deja. Majoritatea clientilor isi vor cumpara accesorii originale pentru telefoane, mai ales pentru cele de top.

Banii se vor duce catre marii producatori si ei nu vor prierde niciodata. Credeti ca un telefon de top va fi mai ieftin fara charger in cutie? Nu cred ca va fi asa, ei nu pierd niciodata. Sunt convins ca telefoanele mai ieftine nu vor avea parte de acelasi tratament, totul se rezuma la bani, inca o data.