Connect with us

Stiri despre telefoane

Snapdragon 865 Plus este oficial si sparge bariera celor 3GHz

Published

on

Snapdragon 865 Plus devine cel mai rapid si cel mai bun procesor pentru telefoanele mobile. Si deja am invatat ca procesorul unui telefon, este diferit de cel al unui PC.

Daca in cazul unui calculator mai te descurci cu cateva trucuri (overclock, placa video, mai mult RAM, racire, etc), in cazul unui procesor mobil, este imposibil sa-i aduci imbunatatiri.

Majoritatea componentelor estentiale sunt integrate si pentru cea mai buna experienta (video, audio, foto, gaming), procesorul trebuie sa functioneze ca un ceas elvetian sau daca vreti, ca un tren japonez.

Advertisement

Ce schimbari sunt? Majore, sau nu? In comparatie cu S865, acesta aduce un plus de 10%, adica 3.1 GHz vs  2.84 GHz. Nucleul principal ramane Kryo 585, placa grafica integrata fiind de tip Adreno 650, primind si ea un mic spor de putere.

Nu sunt date impresionante si nici frecventa sau restul detaliilor nu reprezinta ceva “wow”. Este totusi un pas inainte, tehnologia de fabricare ramane tot pe 7nm. In plus, telefoanele dotate cu Snapdragon 865 Plus, vor avea automat si o conectivitate WiFi de tip WiFi 6E sau Bluetooth 5.2 (fata de WiFi 6 si BT 5.1)

Alte detalii amintesc si de Quick Charge 4 Plus, suport pentru camere foto de pana la 200MP, ecrane cu rata de refresh de 144Hz, conectivitate 5G si suport pentru captura video la rezolutie 8K.

Advertisement

Producatorii au anuntat si ei deja primele dispozitive ce vor folosi acest chipset, este vorba despre Asus Rog Phone 3 si Lenovo Legion, doua telefoane de gaming. Nu este exclus nici ca versiunile de Samsung Galaxy Note 20 sa foloseasca noua solutie Qualcomm, in special cele care vor fi vandute in Europa.

Va simti utilizatorul final o diferenta in comparatie cu SD 865 sau 855? Diferente sunt, dar aproape insesizabile in utilizare. Dar nu este vorba numai de viteza si de frecventa la care ruleaza, mai importante sunt micile (sau marile) detalii despre care am amintit la inceput.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des