Connect with us

Stiri despre telefoane

Snapdragon 888, sa vorbim putin despre acest procesor

Published

on

Snapdragon 888, sa vorbim putin despre acest procesor, unul care deja apare intr-o baza de date, poza aparuta pe Weibo, retea de socializare din China. Ca o paranteza, cei din China nu au acces la Facebook…

Este un chipset care ar urma sa apara in mod natural si tot in acest mod, va deveni cel mai bun procesor pentru telefoanele mobile. Nu stiu cata concurenta vor mai avea din partea celor de la Huawei, prin Kirin.

Cert este ca noul Qualcomm ar urma sa fie fabricat pe o tehnologie de 5nm (Samsung 5nm EUV). Cu cat mai putin, cu atat mai bine. In prezent, cele mai puternice procesoare, sunt fabricate pe 7nm. Cu cateva zile in urma, aflam despre Snapdragon 865+, el reuseste sa sparga bariera celor 3GHz.

Advertisement

Snapdragon 888 – tehnologie de 5nm

Incepand cu anul 2021, tot mai multe procesoare vor fi fabricate pe 7nm, chiar si cele produse de MediaTEK. Se zvoneste ca si acestia vor prezenta Dimensity 400, pe 6nm.

Snapdragon 888 nu este asteptat mai devreme de prima parte a anului 2021 si cred ca va fi integrat in telefoanele puternice ale inceputului de an. Samsung S21, Xiaomi Mi11, etc. Ne putem astepta la un super nucleu de tip ARM Cortex X1.

Dar si cu o mentiune, telefoanele enumerate anterior, ar putea avea versiuni cu acest chipset. Cele standard, “vor merge pe” un Snapdragon 875.

Advertisement

Cortex X1 va oferi performante cu pana la 30% mai mari in comparatie cu Cortex A77 si cu aproape 25% in plus fata de Cortex A78. Se spune ca inclusiv Inteligenta Artificiala ar putea fi dusa la extrem. Toate acestea ar putea veni cu ceva costuri in plus.

 

Si costurile vor fi platite de cel ce cumpara telefonul final, nu cred ca producatorii vor lasa de la ei, cel putin nu o vor face cu primele loturi. Trebuie sa retinem ca acesta va fi o versiune imbunatatita a lui Snapdragon 875 (fara G), chipset care ar deja ar fi intrat in productie.

Advertisement

via

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des