Connect with us

Maps.Me, cu siguranta este o aplicatie interesanta si care merita atentie. Are 50 de milioane de descarcari in Google Play si nu mai putin de 1.2 milioane de recenzii, aspect impresionant. Nota este de 4.6 din 5 posibil, adica foarte bine.Vedem in cele ce urmeaza care sunt avantajele acestei aplicatii, de ce sa o instalam si ce poate face ea mai bine fata de competitori.

Si daca tot veni vorba despre competitori, Waze este unul dintre ei, dar amintim si Google Maps, acestea fiind de altfel si cele mai populare aplicatii de navigare prin GPS si cele mai folosite pe telefoanele mobile cu Android.

Incepem cu dezavantajele, asta ca sa stim de la inceput despre ce este vorba si cu ce aplicatie avem de-a face:

Desi Maps.Me ofera informatii despre trafic prin intermediul functiei de suprapunere a traficului, aceasta nu este la fel de actualizata ca informatiile oferite de Waze, aplicatie cunoscuta pentru abilitatea sa de a furniza informatii despre trafic in timp real, datorita contributiilor utilizatorilor sai.

Instalezi Maps.Me pe telefon?

maps.me waze

Waze permite utilizatorilor sa raporteze accidente, blocaje, radare sau alte probleme pe traseu (gropi, masini oprite, animale, etc.), astfel incat ceilalti utilizatori sa fie informati si sa poata evita zonele cu probleme. Maps.Me nu ofera aceeasi functionalitate in ceea ce priveste alertele de incidente.

Maps.Me, desi in esenta tot navigator GPS,  se bazeaza pe comunitate pentru a partaja, descoperi si imbunatati hartile globale. Marele avantaj al ei este ca permite descarcarea hartilor offline, fara a avea nevoie de internet. Utilizatorii au nevoie doar de o conexiune GPS.

Un alt avantaj este dat de faptul ca utilizatorii pot cauta offline adrese, coordonate, nume sau dupa categorii, cum ar fi restaurante, hoteluri, magazine alimentare etc. Aceasta caracteristica utilizeaza o combinatie de date furnizate de comunitate si OpenStreetMaps, ceea ce duce la harti actualizate si rezultate inteligente.

Aplicatia aceasta nu se limiteaza doar la navigarea rutiera, ofera inclusiv suport pentru navigarea pe jos, cu bicicleta sau cu mijloace de transport in comun, se pot rezerva taxiuri, partaja locatii cu prietenii sau familia. Cu toate ca ofera navigare vocala, Waze este considerat a avea o interfata vocala mai clara si mai precisa.

Desi Maps.Me ofera iti sugereaza rute, nu are acelasi nivel de eficienta in generarea de rute alternative ca Waze. Asa cum era de asteptat, exista parti pozitive, dar si unele mai putin. Utilizatorii o pot descarca gratuit, testa si pot trage propriile concluzii, eu spun ca merita incercata.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *