Connect with us

Tutoriale telefon

De ce telefonul mobil se incarca incet si nu rapid ce sa faci

Published

on

Telefonul nu se mai incarca rapid? Iata care sunt cauzele posibile – De cativa ani, majoritatea telefoanelor se incarca rapid, o caracteristica pe care o apreciem si pe care ne-am dorit-o. Daca bateriile nu sunt capabile sa reziste cateva zile, macar sa se incarce in cateva minute.

Este si cartea pe care au jucat-o majoritatea producatorilor. Cred ca daca depasim pragul de 800 sau 900 lei, nu mai intalnim telefoane care nu se incarca rapid. Dar ce ne facem daca dintr-o data nu se mai incarca rapid? Si de ce nu se mai incarca rapid?

As spune ca sunt 3 principale cauze. 2 dintre ele au o solutionare mai rapida si mai ieftina, ultima este mai costisitoare.

Advertisement

Cablul – Asa cum am aratat intr-un articol pe site, conteaza foarte mult cablul de incarcare. Sa spunem ca ti-ai cumparat un telefon care costa 2000 de lei si care se incarca in 50 de minute.

Cablul original ti s-a rupt sau ceva s-a stricat in el si apelezi la un cablu banal, unul pe care l-ai gasit in sertar. Recomand sa folositi si aplicatia Ampere, este buna pentru anumite teste.

Vei constata ca telefonul nu se va mai incarca intr-o ora si ca va trebui sa astepti 3 ore. Fara sa faci conexiunea, vei crede ca dintr-o data telefonul s-a stricat si nu se mai incarca rapid. Nu este asa. Telefonul nu are nimic, dar va trebui sa cumperi un cablu original, special pentru modelul tau de telefon. Te duci degeaba in piata si vei da 5 sau 10 lei pe unul nou, nu faci nimic.

Advertisement

Incarcatorul – Se aplica aici si teoria de mai sus. Incarcatoarele sunt speciale conecpute pentru incarcarea rapida. Sunt capabile sa ofere amperaj mai mare si cati mai multi W. De toate acestea se ocupa ansamblul hardware din telefon, inclusiv procesorul. Dar si softul telefonului.

Telefonul nu se mai incarca rapid?

Daca ceva s-a intamplat si incarcatorul original nu mai functioneaza, poti apela la primul charger pe care-l gasesti pe sub pat. Insa, acesta va incarca telefonul greu de tot. Prin 2018, am desfacut 2 incarcaoare si am facut un articol dedicat. Charger original vs charger slab.

[the_ad id=”79971″]

Advertisement

Si sa nu incerci sa imprumuti un charger sau un cablu original, dar dedicat pentru un alt model. Mai exact, un incarcator rapid de Huawei, nu va incarca rapid un Samsung. Si exemplele pot continua.

Portul de incarcare/placa de baza/softul – Nu am vrea sa ajungem in etapa aceasta. Si nici nu cred ca ne putem da seama acasa de unde anume vine problema. Daca am facut rost de un cablu original si un charger la fel de original dar incarcarea tot nu este rapida, pe telefon va scrie “service”.

Este foarte posibil sa fi cedat o componenta sau softul sa aiba un bug. Poti incerca cu un hard reset, ar fi solutia ideala de a rezolva problema. Daca nimic nu da roade, trebuie sa-l vada un doctor de telefoane.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des