Acasă Tutoriale telefon Tutorial Android rescriere recuperare IMEI invalid , 0 sau necunoscut

Tutorial Android rescriere recuperare IMEI invalid , 0 sau necunoscut

35

Tutorial Android rescriere recuperare IMEI invalid , 0 sau necunoscut – Tocmai ce am patit-o si eu cu un Ulefone Paris, ma jucam cu diverse versiuni customizate de firmware si m-am jucat pana am ramas pe IMEI pe ambele cartele! Rezultatul? Nu mai puteam initia apeluri sau prelua apeluri, fara IMEI telefonul este practic inutilizabil pe partea de telefonie sau mesaje de tip SMS.

Rezolvarea este insa extrem de simpla si am sa va explic pas cu pas si cat pot eu de simplu pentru ca voi sa intelegeti ce trebuie sa faceti. De ce avem nevoie?

1 – Un telefon incarcat ce ruleaza pe platforma MEDIATEK, fara IMEI si fara ROOT

2 – Trebuie sa cunoasteti codul IMEI al telefonului vostru, adica cel pe care urmeaza sa-l scrieti. De regula, el se gaseste scris sub baterie sau lipit pe cutia telefonului. Stiu, aveti un unibody si nu puteti indeparta bateria. In acest caz, este posibil sa fie imprimat pe carcasa!

3 – Aplicatia Mobile Uncle tools sau orice alta modalitate de a intra in meniul Engineer Mode.

4 – ATENTIE, ESTE ILEGAL SA INTRODUCETI UN ALT COD IMEI, ACEST LUCRU SE SANCTIONEAZA CONFORM LEGILOR IN VIGOARE! FOLOSITI NUMAI CODUL IMEI CARE VA APARTINE!

5 – Prin aceasta metoda codul IMEI se pastreaza si nu se pierde la resetarea telefonului!

Sa incepem sa rescriem un IMEI pentru a putea refolosi telefonul!

Instalati aplicatia, o porniti si acordati acces root! La fel ca in imaginile de mai jos, accesati “Engineer Mode” si apoi “Engineer Mode (MTK)”

111

 

Mai departe, intram in ramura “Connectivity” apoi vom alege “Radio information” si la final rescriem IMEI pentru SIM 1 sau SIM2, alegeti ceea ce doriti.

222

 

Acum urmeaza partea care vi se va parea mai complicata, daca sunteti atenti, nu aveti cum sa dati gres! Dupa cum vedem in captura nr 7, la IMEI apare scris “unknow”, mergem la captura nr 8 si asa cum am aratat acolo apasati pe acea zona si apoi pe tastatura apasati litera “E” si pe ecran va va aparea ceva de genul AT+EGMR=1,7,””. ACUM: Observati ca intre AT si + nu exista pauza, va trebuit sa apasati voi pe tastatura si sa puneti pauza, si intre ghilimelele de la sfarsit introduceti codul vostru IMEI. Daca nu procedati cum am scris eu, puteti primi eroarea “this command is not allowed in user mode” si apasati pe SEND AT COMMAND.

666

 

 

Acum si daca totul este bine, ar trebui sa primiti mesajul “AT command is sent: OK”. tot ce trebuie sa faceti este sa reporniti telefonul si sa rescrieti in acelasi mod si IMEI-ul nr 2. Dupa cum vedetiin ultima captura, eu am setat numai primul cod. Asta a fost tot!