DISTRIBUIȚI

Tutorial Cum Schimbi Ecranul La Un V1 Viper Allview

Tutorialul este valabil pentru majoritatea telefoanelor mobile, insa acesta se refera acum la Allview V1 Viper caruia i-am schimbat personal ecranul, toata afacerea costand 29 $, adica 100 de lei. Si vorbim despre LCD + touchscreen, ambele se gasesc la acest pret pe E-Bay iar linkul il veti gasi la sfarsitul articolului.

Pot spune ca am facut afacere super buna deoarece la un service oarecare probabil plateai de 3-4 ori mai mult. Nu iti trebuie decat rabdare si putina pricepere.

Allview V1 Viper are ecran OGS, motiv pentru care era foarte greu sa-i schimb separat partea de touchscreen deoarece este mult mai complicat fata de ecranele clasice. Iti trebuie cunostinte mai solide si este mai riscant. Asa ca am ales sa schimb ansamblul cu totul, pretul fiind unul foarte mic. Repet, am dat 100 de lei, transport gratuit si 3 saptamani pana a venit in tara.

ecran spart

 

Sa incepem…

Iti trebuie setul de surubelnite si spatula pe care le primesti gratuit, telefonul, cateva betisoare de urechi, putina acetona si banda dublu adeziva speciala pentru telefoane. Aceasta a costat 1 $, are cred ca 10 m si a venit impreuna cu telefonul chiar daca nu a fost cumparata de la acelasi user de pe E-Bay. Am sa pun link la sfarsit si cu ea.

12344321DSCF2053

Indepartati capacul bateriei, scoateti cu ajutorul surubelnitei in cruce suruburile ce inconjoara carcasa telefonului si indepartati carcasa protectoare. Cam asa trebuie sa arate telefonul cu rama protectoare indepartata si suruburile scoase.

surubDSCF2035

Acum, trebuie sa indepartati mufele ce conecteaza placa de baza, ecranul si camera pentru a putea indeparta placa de baza si a avea acces la ecran.

In galeria foto de mai jos am sa va arat mufele pe care va trebui sa le indepartati. Introduceti capatul ascutit al spatulei de plastic sub marginea mufei si ridicati usor in sus. De regula nu trebuie aplicata forta foarte mare. Nu am avut probleme cu indepartarea lor. 

Asa arata cu mufele scoase:

DSCF2043

Ridicati usor placa de baza si veti constata ca mai sunt inca 2 mufe de scos:

muhe sus

mufe sus sus 222

Indepartati acum placa de baza superioara si modulul inferior iar rezultatul va fi:

44556677

Indepartati acum ecranul spart. Extrageti cu grija cablurile de legatura. In partea de jos veti vedea 2 pini ce sunt lipiti cu banda dublu adeziva. Si ei trebuie indepartati:

5443rtgf67rt5gfd

Asa arata noul ecran gata sa fie montat:

ecran nou

Ecranul vechi este prins pe margini cu banda dublu adeziva ce trebuie indepartata iar zona degresata si curatata bine pentru a putea monta noul ecran.

Iata cum am facut: 

DSCF2058 DSCF2060

Asigurati-va ca ati degresat si curatat bine zona de vechiul lipici si exact acolo unde a fost veti incepe sa puneti cu atentie banda adeziva de care va spuneam la inceput. Nu acoperiti gaurile sau alte orificii!

bandaadeziva

Dupa ce ati terminat de lipt banda adeziva, dezlipiti protectia si aveti grija sa nu lasati amprente pe banda deoarece nu va mai lipi bine. In cutia noului ecran veti primi si o banda mai lata de adeziv pe care o veti lipi exact cum am facut eu in zona hasurata:

hasurata

Acum, montati totul in ordine inversa si rezultatul va fi asta!

ecranbun

Un ecran nou, complet functional. Fata de cel original am observat o luminozitate smai mica pe acesta, cam cu 15 % mai mica.

Link ecran AICI 

Daca nu doriti sa asteptati atata timp pana va vine piesa sau daca nu va pricepeti sa o schimbati, exista si in Romania un magazin online ce comercializeaza astfel de piese de schimb pentru telefoanele Allview sau alte modele. Aici gasiti oferta completa!

CITESTE SI:  Cum descarc clipurile video de pe Facebook, telefon sau PC?