baterie

Xiaomi Redmi Note 3 primeste ROM Cyanogen MOD 14, Android 7 Nougat

Xiaomi Redmi Note 3 primeste ROM Cyanogen MOD 14, Android 7 Nougat

Cyanogen MOD este cea mai populara versiune de Android customizata, asta inseamna probabil ca este cea mai buna si cea mai completa. Exista multe versiuni si fiecare dintre ele are la final un numar, acel numar reprezinta practic versiunea de Android customizata.

In cazul lui Xiaomi Redmi Note 3, este vorba de Cyanogen MOD 14, 14 inseamna Android Nougat 7.0. Asa cum ma asteptam, versiunea este disponibila spre descarcare pe xda developers, tot acolo exista si diverse tutoriale utile pentru acet model de telefon, aflam si ca pentru a putea instala acest CM 14 pe telefon este necesar sa avem un bootloader deblocat dar si cea mai versiune de TWRP recovery, automat ne dam seama ca avem nevoie si de root.

Pare a fi insa o versiune beta si nu una stabila, de pe xda developers aflam ca acest CM 14 are si cateva “bube”, lipseste inregistrarea video, asta pare sa fie cea mai mare problema la momentul actual.

Xiaomi Redmi Note 3 vine in doua versiuni, una cu procesor Mediatek MT6795 Helio X10 dar si una cu procesor hexacore Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650, numai cei cu aceasta versiune pot incerca sa instaleze acest Cyanogen MOD 14 bazat pe Android 7 Nougat!

cyanogen-xiaomi-redmi-note-3

Xiaomi Mi2, Mi3 si Mi4 sunt alte telefoane pentru care exista CyanogenMOD oficial, asta inseamna ca aceasta versiune customizata de Android poate fi descarcata direct de pe site-ul Cyanogen, exista insa si versiuni neoficiale. Tot acolo puteti vedea si daca telefonul vostru are sau nu disponibila aceasta versiune de Android spre descarcare.