Connect with us

Allview anunta creșterea profitului cu peste 20% in 2021 fata de anul 2020 si sunt vesti bune avand in vedere ca discutam despre o companie romaneasca. Brasovenii si-au dezvoltat foarte mult portofoliul in anii ce au trecut si de la telefoanele mobile super accesibile, au ajuns pana la masinile electrice.

Recent, au anuntat o noua gama de produse, una pe care au prezentat-o in cadrul MWC 2022. Asteptam sa vedem cum va decurge anul acesta, ce noutati ne aduc si speram la vesti cat mai bune. Si de la ei, dar si de la restul companiilor cu capital romanesc. Iata si comunicatul de presa:

  • Profitul net preliminar al companiei, realizat din activitățile recurente (producție și comercializare de dispozitive electronice), a ajuns la aproape 8,5 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro), înregistrând o creștere cu peste 20% față de anul anterior.
  • Cifra de afaceri preliminară din activitatea recurentă a înregistrat o creștere cu aproximativ 17% pe parcursul anului 2021, față de veniturile obținute în 2020, ajungând la aproximativ 122 milioane de lei (peste 24 milioane de euro).
  • Această creștere se datorează diversificării portofoliului de produse, capacității de anticipare a tendințelor pieței la nivel global, precum și investițiilor realizate.
  • Pentru anul 2022, strategia companiei Visual Fan vizează extinderea portofoliului de produse, expansiunea pe noi piețe externe și penetrarea de noi industrii (precum cea a serviciilor destinate nutriției și sănătății).

Profit Allview

Allview anunta creșterea profitului cu peste 20% in 2021 fata de anul 2020

Rezultatele financiare obținute de către compania Visual Fan SA în anul 2021 au fost în concordanță cu previziunile bugetate în Memorandumul de listare a acțiunilor, astfel încât, pe activitatea recurentă, profitul net a crescut cu peste 20% faţă de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) și cifra de afaceri s-a majorat cu aproape 17% în 2021 față de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei).

Anul 2021 a fost abundent în evenimente şi provocări, care au ambiționat compania Visual Fan să demareze noi investiții pentru dezvoltarea de competenţe şi parteneriate în zone complementare activității de bază, toate acestea ducând la consolidarea business-ului într-un mod sustenabil.

Android TV Allview 50ePlay6100-U

Profit Allview – peste 20% in 2021 fata de anul 2020

Printre evenimentele emblematice care au stat la baza anului 2021, amintim:
– în luna aprilie, compania Visual Fan a emis 111.100 acțiuni noi (simbol ALW), în cadrul unui plasament privat încheiat în prima zi și suprasubscris de peste 6 ori.
– în luna iulie, Visual Fan, deținătoarea brandul Allview, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București.
– la finalul lunii iulie, compania Visual Fan a anunțat preluarea unei participații de 12% din Headlight Solutions, companie de tehnologie specializată în cercetare-dezvoltare și integrare de soluţii software complexe şi hardware custom-made. În luna septembrie 2021, cele două companii au făcut public primul proiect de anvergură contractat în asociere, în valoare de 10 milioane de lei și care va avea ca finalitate implementarea unui produs ce include soluţii software şi hardware complete.
– la jumătatea lunii octombrie, acționarii Visual Fan (Allview) au aprobat majorarea de capital social cu 5 acțiuni gratuite la fiecare acțiune deținută.
– începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.

– în luna decembrie 2021, Visual Fan a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței, pentru preluarea pachetului majoritar de 51%, al unicului distribuitor din Europa de Est al renumitului brand japonez AKAI.
– tot în luna decembrie 2021, Grupului Visual Fan i s-a alăturat societatea Visual EV Distribution, al cărui obiect de activitate este reprezentat de distribuția mașinilor electrice. Primul model lansat este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) și 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistență la conducere – L2.5 și numeroase opțiuni premium.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!