Android 9 PIE sta destul de rau cand vine vorba de raspandire, conform raportului publicat de catre Google si aferent lunii septembrie 2018, noua versiune de Android lipseste cu desavarsire.

Pentru a fi prezenta in aceste rapoarte distribuite de catre Google, cel puțin 1% dintre telefoanele cu Android care viziteaza Google Play trebuie sa ruleze versiunea respectiva. Se pare ca la ora actuala, asta nu s-a intamplat si Android 9 PIE mai are de asteptat pana sa devina popular sau macar prezent pe telefoanele noastre.

android 9 pie

In principal, sunt doua motive responsabile. Google se grabeste prin lansarea de noi versiuni, marii producatori nu tin pasul si nu trimit actualizari importante suficient de repede. Da, este bine ca gigantul Google sa scoata pe piata actualizari importante, acestea aduc functii noi, imbunatatiri la nivel de securitate si practic, se adapteaza noilor telefoane de TOP. Spre exemplu, Android 9 PIE este optimizat pentru telefoanele cu notch, 8.0 Oreo nu.

CITESTE SI:  Seria Xiaomi Redmi 6 va fi lansata la mijlocul lunii iunie

android 9 pie

Este greu sa facem o lista cu telefoanele ce ruleaza in acest moment Android 9 PIE, asta dintr-un simplu motiv. Nu prea avem ce trece in aceasta lista! Google Pixel si Pixel XL au primit oficial deja acest update major, este cazul si lui Essential PH-1. In rest, planificari, versiuni beta sau custom facute de cei de pe xda.

Android 7 Nougat este la putere, il urmeaza Marshmallow si OREO vine destul de tare din urma. Mca ai observam ca la nivel global, inca sunt multe telefoane ce ruleaza KitKat, 8.6%!.

android 9 pie

Vezi in acest articol cu ce vine nou Android 9 PIE.

2 COMMENTS

  1. Am intele ca huawei p20 si p20 pro vor fi printre primele care vor primi pie chiar de luna asta.
    Il astept sa vedem ce stie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree