Aplicatiile medicale pe Android au cunoscut in ultimul timp o crestere mare in popularitate dar sunt precise, ne putem baza pe ele ?

    Pe Google Play, aplicatiile pentru masurarea pulsului sunt cu zecile si sunt gratuite.
    Sa luam de exemplu Runtastic Heart Rate. Aceasta aplicatie sustine ca poate masura cu precizie bataile inimii asemenea unui monitor medical, mai mult, poate tine un jurnal cu bataile inimii, starea ta psihica si cu starea fizica.

0 Aplicatii Medicale - Heart Rate

    Pentru a incepe sa luam pulsul cu el, trebuie sa plasam usor degetul aratator pe lentila camerei foto cu conditia sa acoperiti si LED-ul flash al camerei. Imediat ce aplicatia va detecta degetul, va incepe sa masoare pulsul. Masurarea pulsului tine intre 10 si 30 sec, incercati in tot acest timp sa nu inlaturati degetul si pe cat posibil sa nu-l miscati.

1 Aplicatii Medicale - Heart Rate

    Dupa masurare, aplicatia va prezinta rezultatul si va cere sa alegeti starea psihica fi fizica in care va aflati la momentul masurarii. Daca doriti puteti sa trimiteti rezultatul pe facebook sau in comunitatea Runtastic

3 Aplicatii Medicale - Heart Rate4 Aplicatii Medicale - Heart Rate

 

CITESTE SI:  Evolio in picaj abrupt, iHunt decoleaza! De ce se intampla asta?

    Dar cum se poate ?

    Raspunsul este foarte simplu. Plasand degetul pe camera si pe led, lumina strabate degetul si se poate vedea cum pulseaza nuanta de rosu datorita vaselor de sange.
    Puteti face si voi experimentul. Deschideti camera video, activati flashul si porniti filmarea. Puneti degetul pe camera acoperind totodata si flasul. Priviti cu atentie ecranul cum isi schimba nuanta de rosu.
Screenshot_2015-02-26-12-01-53 Aplicatii Medicale - Heart RateScreenshot_2015-02-26-12-01-53b Aplicatii Medicale - Heart Rate

Cat sunt de precise ?

    Eu nu va recomand sa va bazati pe aceste aplicatii deoarce telefonul nu este instrument medical sau de precizie si nici sa urmati sfaturi sau tratamente de pe internet. Pentru orice problema de sanatate, prezentati-va la medic. Doar medicul este in masura sa va spuna daca suferiti de bradicardie (frecventa scazuta a batailor inimii) sau tahicardie (frecventa crescuta a batailor inimii) sau de orice alta afectiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord