baterie

Ce sa faci daca aplicatia se actualizeaza singura si daca primesti notificari

Ce sa faci daca aplicatia se actualizeaza singura si daca primesti notificari
Last updated:

Aplicatiile se actualizeaza automat si esti stresat cu notificarile? Dupa ce ti-ai cumparat un telefon mobil nou sau dupa ce ai facut un hard reset (revenire la setarile din fabrica), trebuie sa te ocupi putin si de configurare/optimizare.

Si ar fi bine sa incepi cu magazinul de aplicatii, Google Play. Pana la urma, un telefon este inutil fara aplicatii, dar se intampla ca dupa o perioada, sa te trezesti ca esti “bombardat” de notificari.

Notificari ale aplicatiilor, cum ca este disponibila o actualizare noua sau pur si simplu, vei constata ca iti trimit tot felul de stiri, de notificari, etc. Pana si Netflix te poate agasa cu recomandari, aplicatiile de tip wallpaper te invita sa descoperi imagini noi, jocurile te anunta ca ai castigat tot felul de bonusuri.

Toate acestea pot deveni stresante si mai mult decat atat, zona de notificari se umple rapid si esti stresat de tot felul de sunete, iconite si de imagini.

Cum scapi de aceste notificari si cum iti readuci telefonul la normal? Retineti ca tutorialul este facut cu ajutorul unui telefon ce ruleaza Android 10. Chiar si asa, nu sunt mari diferente in cazul in care aveti un Android 8 sau 9.

1 – Opreste actualizarile automate ale aplicatiilor

Dar asta nu inseamna ca nu vei mai putea sa le actualizezi. Poate chiar nu vrei ca unele sa se actualizeze sau poate vrei sa selectezi tu ce aplicatii sa treaca la o versiune noua. Cum procedezi?

Intra in Google Play, apasa pe cele 3 liniute, cauta “setari” si apoi, selecteaza “Nu actualizati automat aplicatiile”. Nu este nimic gresit, asta nu inseamna ca nu vei mai putea actualiza o anumita aplicatie.

Pentru a face asta, cauta in Google Play aplicatia dorita si apoi, verifica daca este disponibila o actualizare. Daca da, apesi pe iconita respectiva si gata, vei avea cea mai noua versiune.

2 – Opreste notificarile aplicatiilor.

Nu este nimic complicat nici aici, putem pune lucrurile in ordine, chiar ne putem juca cu mai multe optiuni si setari in zona de notificari, chiar se poate sa schimbam sunetul pe care telefonul il reporduce. Da, toate telefoanele au in meniul de setari, o zona speciala ce se ocupa de notificari.

Deci, intra in meniul telefonului, cauta zona de setari, acceseaza-o si apoi, cauta notificari. Dupa ce ai reusit sa intri in zona de notificari, in functie de telefonul mobil pe care-l ai, vei gasi mai multe sau mai putine setari disponibile.

Acesta este si motivul pentru care nu voi intra mai in amanunt, este posibil ca voi sa aveti mai putine optiuni, sau mai multe. Oricum, de aici puteti sa controlati tot ceea ce tine de acest aspect. Sa alegeti aplicatiile care doriti sa va trimita notificarile, cand sa vi le trimita, ce fel de notificari sa primiti, etc. Iata si cateva capturi de ecran:

Vezi si alte tutoriale pentru telefon.