baterie

Archos 50 Platinum Telefonul Dual Sim Android

Archos 50 Platinum Telefonul Dual Sim Android

Archos este o companie franceza producatoare de electronice de consum, care a fost înființată în 1988 de către Henri Crohas. Archos produce playere media portabile și dispozitive portabile de stocare a datelor.

Archos a dezvoltat o varietate de produse, inclusiv playere audio digitale, playere video portabile (PVP), video-înregistratoare digitale, un asistent digital personal, netbook-uri, mai multe computere recent comprimat folosind Google Android și Microsoft Windows (tablet PC-uri).

Recent, compania a intrat pe piata de telefonie mobila prin lansarea unui trio de smartphone-uri, Archos 35 Carbon, Archos 50 Platinum, și Archos 53 Platinum.

Am ales sa prezentam astazi varianta de mijloc a gamei,Archos 50 Platinum, un smartphone dual sim cu un ecran de 5 inch (12.7 cm) care din pacate nu este dotat cu protectie Gorilla Glass si procesor quad-core.

Telefonul nu iese in evidenta prin formele sale dar nici nu dezamageste, design-ul sau fiind mai degraba unul clasic pentru telefoanele Android,cu margini rotunjite si cele 3 butoane sensibile la atingere din partea de jos a ecranului.

Totusi, la capitolul grosime telefonul sta destul de bine cu cei 8,9 mm ai sai (Galaxy S4 7,9mm si iPhone 5 7.6mm)

In partea din spate telefonul ne dezvaluie o camera de 8 MP cu autofocus zoom digital 8X si capabila de inregistrare HD 720p.

O camera de 2 MP pentru videoconferinte gasim in partea din fata a telefonului alaturi de un senzor de lumina si senzor de proximitate.

Pentru cei ce nu stiu, senzorul de proximitate este acela care stinge ecranul telefonului in timpul unei conversatii cand acesta este pus la ureche.

Telefonul Archos 50 Platinum vine instalat direct cu ultimul sistem de operare disponibil ,Android 4.1 fara prea multe modificari aduse de producator acestuia, un lucru de subliniat.Se stie ca unii producatori modifica destul de mult sistemul de operare prin diferite teme aplicate sau anumite aplicatii nefolositoare care ingreuneaza sistemul de operare si care nu pot fi dezinstalate decat daca telefonul este rootat.

La capitolul performanta, telefonul sta destul de bine fiind dotat cu un procesor Qualcomm 8225Q Quad Core cortex-A5 la 1,2 GHz si 1GB memorie RAM, astfel incat nu ar trebui sa existe probleme in rularea jocurilor mai pretentioase.

Ecranul este un IPS de 5 inch ce ar trebui sa ofere unghiuri largi de vizualizare, cu o rezolutie qHD  960×540 ce reda 16 mil.culori si o densitate a pixelilor 220 DPI ,fiind de tip capacitiv (sensibil la atingere) si multitouch.

La capitolul dual sim intalnim aceeasi problema ca la celelalte telefoane de acest gen si anume ca doar SIM-ul nr 1 poate face trafic de date 3G in timp ce SIM-ul nr 2 doar de tip 2G.Interesat ar fi de stiut si daca telefonul este capabil de a primi apeluri pe una din cartele atunci cand cealalta este folosita.

La capitolul conectivitate intalnim WiFi cu functia Hotspot,suport DNLA ,Bluetooth,GPS si radio FM.

SPECIFICATII TEHNICE

Telefonul va fi disponibil la sfarsitul lunii Mai la un pret de 200 E ,este certificat Google Play iar pretul si specificatiile tehnice fac din acest telefon unul care merita testat.