Tutoriale telefon
Cardul de memorie, configurare, transfer fisiere si utilizare
Cardul de memorie, configurare, transfer fisiere si utilizare. Din pacate, nu toti producatorii de telefoane mobile au cazut de acord intr-o anumita privinta.
Interfata de utilizator difera de la un model la altul, sunt sute, poate mii de interfete diferite. Din acest motiv, nimeni nu poate face un tutorial universal pentru cardul de memorie, lucru valabil pentru multe alte setari.
Vestea buna este ca putem face tutoriale folosind telefoane care au un Android necustomizat, adica asa cum l-a lasat Google. Cei ce au interfata de utilizator customizata, isi pot face totusi o parere si au un puct de plecare.
Desi pare usor de tot, multi nu stiu cum anume sa introduca un card MicroSD in telefon, nici macar nu stiu ca un DualSIM poate fi transformat intr-un SingleSIM dar cu suport pentru memorie suplimentara.
Exista mai multe tipuri (principale) de telefoane mobile.
- Cele cu un singur SIM si fara suport MicroSD.
- Cele cu un singur SIM dar cu suport MicroSD.
- Cele unibody, cu doua cartele SIM si suport pentru MicroSD. In acest ultim caz, daca se opteaza pentru extinderea memoriei, se renunta automat la un SIM.
- Cele carora le putem scoate capacul din spate (din ce in ce mai rare), ofera in general suport si pentru 2 cartele SIM si pentru card de memorie.
Producatorii nu s-au inteles nici macar in privinta sertaraselor pentru SIM si pentru MicroSD. Fiecare il face cum vrea, in acest moment apare confuzia principala.
Iata cateva exemple de sertarase pentru SIM si configurari:
Si cardurile de memorie sunt de mai multe feluri. Cele ieftine si cu o viteza mai mica de scriere/citire si cele mai performante. In acest ultim caz, performantele sunt mai bune, intregul sistem de operare are de castigat. Difera si capacitatea de stocare, in magazine exista din fericire multe oferte in magazine.
Recomand folosirea unui card bun de memorie si asta chiar daca ai un telefon cu o capacitate de stocare mai mare.
Insa, un MicroSD devine cu adevarat util in cazul in care telefonul are o stocare mica din fabrica. Spre exemplu, 4, 8 sau 16 GB.
Daca ati reusit sa introduceti corect cardul in telefon, este posibil sa nu mai trebuie sa faceti nicio setare. Exista sisteme de operare (UI) care detecteaza automat un card si automat il configureaza pentru instalarea de aplicatii sau pentru a salva pozele facute cu camera pe acest suport de stocare.
Exista si producatori care nu implementeaza aceste functii. In acest caz, utilizatorul va trebui sa seteze manual totul. Nu este greu, telefonul va detecta totusi cardul de memorie si vei primi un astfel de mesaj (e):
Dupa ce ai formatat cardul corect (poate dura in functie de capacitate), cardul SD este gata. Sistemul de operare te poate ajuta si iti poate muta datele din stocarea interna pe noul MicroSD.
Astfel, vesi scapa de mesajul ce te anunta ca nu mai ai stocare interna! In meniu – setari – “Stocare si USB”, vei vedea noul card. Daca vei accesa zona respectiva, vei vedea ca ai si cateva setari la dispozitie.
Este foarte important sa intrati si in setarile camerei foto. In mod normal, acolo veti avea o zona pe care o veti putea activa si astfel, fotografiile realizate se vor salva automat pe cardul de memorie. Avand in vedere ca o poza poate avea si 5MB (chiar si 30 in unele cazuri), ne putem imagina cat de repede se umple memoria interna.
Mai sus, vedem in prima captura setarea de care va vorbeam. Dupa introducerea unui card de memorie si configurarea corecta, setarea respectiva va deveni valabila. Exista insa si telefoane mobile care nu au o astfel de setare disponibila.
Din fericire, ele automat comuta salvarea pozelor direct pe MicroSD, observam asta in captura nr 2, captura realizata cu ajutorul unui alt telefon fata de primul print screen.
Cam acestea sunt cele mai importante aspecte legate de un MicroSD, pot aparea asa cum spuneam si la inceput, mici sau mari diferente legate de interfata de utilizator.
Tot in setarile telefonului, daca aveti noroc, puteti gasi si o functie ce permite instalarea aplicatiilor direct pe cardul de memorie.

Dumitrescu Ștefan
mai 15, 2021 at 21:48
Salut! Am o întrebare. Cum pot scoate fișiere de pe cardul de memorie. Adică în momentul de față pe cardul meu sunt undeva la 2 GB din android 11 și aș vrea să îi trec în memoria telefonului + plus încă câteva fișiere ( pe scurt am instalat PUBG și în loc să se descarce în memoria telefonului sa descărcat pe card, iar daca scot cardul nu mai merge ) modelul telefonului este Nokia 2.3. mulțumesc anticipat!!