Connect with us
--------

Aplicatii telefoane Android

Aplicatie, teste benchmark pentru cardul SD si memoria RAM

Published

on

Aplicatie, teste benchmark pentru cardul SD si memoria RAM, acestea sunt separate si disponibile printr-o aplicatie gratuita.

Desigur ca aceste teste sunt integrate si in alte aplicatii de benchmark (AnTuTu, Geekbench, etc), aceasta aplicatie care are peste 1 milion de instalari se ocupa numai de memoria RAM, cardul de memorie si memoria interna.

Iti spune viteza de scriere si cea de citire pentru acesti parametri, la final poti compara rezultatele obtinute de telefonul tau cu restul statisticilor disponibile in aplicatie.

Advertisement

Viteza de scriere si citire a memoriei este extrem de importanta, de ea depinde intr-o buna masura functionarea telefonului tau mobil cu Android. Cu cat aceste viteze sunt mai bune, telefonul tau este (teoretic) mai rapid fata de restul.

Optiunile disponibile in aplicatie sunt cele din capturile de mai jos. Pentru a porni numai un singur test, apasati pe cel dorit.

In rubrica “results” se gasesc datele obtinute in urma acestor teste pe care deja le-ati facut. Ele sunt subliniate cu galben, observati acolo si vitezele de scriere sau de citire. Apoi, ele pot fi comparate cu restul dispozitivelor prezente deja in acest test.

Advertisement

In cazul in care doriti sa cautati un anumit producator sau un anumit model de telefon,puteti cauta conform capturii de mai jos (tot in zona “results”, insa la finalul paginii).

Pentru acest articol, am folosit doua telefoane mobile. Un Samsung S6 Edge Plus cu 4GB RAM si procesor Exynos 7420 cu opt nuclee.

Telefonul mai slab este un Leagoo M8 cu 2GB RAM si procesor MTK6580A. Iata si datele obtinute:

Advertisement

Samsung S6 Edge Plus: 

  • RAM: 9152.35 MB/s
  • ROM: 204.03 MB/s la citire si 80.94 MB/s la scriere

Leagoo M8:

  • RAM: 1986.25 MB/s
  • ROM: 104.58 MB/s la citire si 31.05 MB/s la scriere

Asa cum observam si din rezultatele de mai sus, este o diferenta majora intre cele doua telefoane!

Aplicatia este gratuita, nu are reclame si poate fi descarcata de AICI.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: