Connect with us

Am dat din intamplare peste acest anunt interesant si apoi, am inceput sa cercetez si alte oferte. Chiar multi dintre vanzatori numesc aceste telefoane ca fiind de “colectie” si nu gred ca o spun gresit. Sunt modele care au facut istorie, produse de calitate, probabil ca in prezent, telefoanele mobile sa nu mai fie atat de trainice.

]Le putem compara cu masinile din prezent, facute parca la repezeala si cu o durata de viata mult mai limitata. Dar nu discutam acum despre autoturisme, haideti sa vedem cateva preturi si cateva modele ale anilor 2000. Majoritatea nu au deloc preturi mari, cateva sute de lei.

Spre exemplu, acest Nokia 8210 costa numai 200 de lei si pare a fi intr-o stare impecabila. Apare inclusiv ambalajul intr-una din poze si ne dam seama ca este un model chiar ingrijit, cutia aproape intacta, accesorii originale, chiar si o fata de schimb, asa era inainte. Acum schimbam imaginea de fundal, atunci cumparam fete de schimb 😉

de colectie

Nokia a relansat acest model anul trecut, este unul cu 4G, are display color si in linii mari, isi pastreaza identitatea. Nokia 8210 a fost lansat in 1999 si a venit cu o serie de caracteristici avansate pentru acea vreme, inclusiv un ecran monocrom de 96 x 65 pixeli, baterie Li-Ion de 750 mAh, camera foto VGA și un joc de Tetris. A fost unul dintre primele telefoane care a inclus capacitatea de a salva și de a reda tonuri de apel polifonice.

8210 2023

De ce ar cumpara cineva acest telefon sau unul din perioada respectiva? Pretul de 200 0de lei nu mi se pare mare, dar cred ca ofertele acestea se adreseaza in special celor nostalgici si care descopereau tehnologia in anii 2000, poate pasionatilor si colectionarilor. Are totusi aproape 24 de ani un astfel de telefon mobil!

telefon 2000

Ofertela continua pe OLX, am vazut multe Nokia, Sagem, Maxon, Siemens, LG-uri mai vechi (fara Android) si alte branduri care nu mai exista sau care au renuntat la telefoane mobile. Majoritatea au preturi mici, inca nu sunt chiar de “muzeu” si nu au ajuns sa coste o avere!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!