Connect with us

Stiri despre telefoane

Cate si ce masini electrice au fost inmatriculate in 2021

Published

on

Cate si ce masini electrice au fost inmatriculate in 2021 – Am primit un comunicat cu cateva statistici interesante si m-am gandit sa-l public. Este vorba despre piata masinilor electrice in Romania, una care a fost bagata bine in priza anul trecut.

Asa cum ati mai auzit si din alte surse, Dacia Spring este lider de piata si unul incontestabil. Insa, sa nu uitam ca aceasta a fost lansata in primavara anului trecut si atunci au fost inregistrate multe precomenzi.

Autoturismele Spring au sosit spre finalul anului si atunci au fost inmatriculate de catre proprietari. Asa se explica numarul mare pe care-l vedem in dreptul lunilor noiembrie si decembrie.

Advertisement

Dacia Spring devine cea mai populara electrica din Romania, noiembrie și decembrie 2021 reprezentând cele mai bune luni pentru modelul autohton. Devenit disponibil din luna iunie, Spring a ajuns sa dețina 45% din piața de înmatriculari pentru anul 2021, la nivel all time atingând 24 procente.

Ramane sa vedem daca acest trend crescator se va mentine si anul acesta sau anii viitori. Numai asa ne dam seama daca a fost un boom trecator sau daca aceasta masina chiar este de un real succes.

Masini electrice inmatriculate in 2021

Daca ne gandim si la incarcarea masinilor electrice, cele mai utilizate incarcatoare sunt de tip fast-charger CCS/CHAdeMO și cele rapide Type2. La ora actuala, in Romania sunt disponibile 2086 statii de incarcare publice dintre care 436 sunt CCS/CHAdeMO și 1650 Type2.

Advertisement

În prezent, LEKTRI.CO pune la dispozitie 8 modele de stații de încarcare pentru clienții rezidențiali (case, blocuri), comerciali (hoteluri, restaurante, centre comerciale sau clădiri de birouri) dar si pentru flotele de mașini. Puterea maximă a stațiilor variaza de la 7KW pentru încarcarea acasa si ajunge pana la 75KW fast-charge pentru zone comerciale.

Aplicația LEKTRIFY a ajuns anul trecut la 1.700 de utilizatori care in medie, incarca 10.3 kWh pe sesiune. LEKTRIFY este o platformă de management a stațiilor de încărcare și de taxare a procesului de încărcare de către terțe aplicații, cum ar fi aplicațiile lanțurilor de magazine sau cele de parking. Inscrierea in platforma este gratuita.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des