Acasă Aplicatii pentru telefoane Android Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

2
nofollow

Cand vine vorba de jocuri complexe, cu multa grafica la standarde inalte, GPU (Graphics  Processing Unit) este solicitat la maximum. Unele GPU nu pot “duce” jocurile complexe, sau facute special pentru un anume GPU (ex. Jocurile Tegra) deci ce este de facut? Nimic mai simplu, instalam Chainfire 3D sau GLTools , instalam plugin-urile si setam aplicatia pentru cele mai bune performante.

Bun, am 2 aplicatii, pe care s-o aleg?  Ei bine la intrebarea asta voi raspunde printr-o mica descriere pentru fiecare in parte.

Chainfire 3DDownload – este o aplicatie creata de catre Chainfire pentru  a reduce texturile, si implicit, sa creasca performantele. Putem schimba GPU dupa bunul plac, alegand intre nVidia, Qualcomm si PowerVR, este o aplicatie la care s-a incetat suportul , dar care inca rezista datorita faptului ca este o unealta puternica care face aproape orice joc jucabil pe orice telefon, insa, este o aplicatie periculoasa , cauzand bootloop in multe cazuri dupa instalarea driverelor. Deci recomand incercata aplicatia pentru functiile de reducere a texturilor, corectare a afisarilor defectuoase si “schimbarii ” GPU, dar este foarte important sa faceti un backup complet inainte de instalare, iar daca dupa instalarea driverelor ajungeti in bootloop,  restaurati din backup, si incercati GLTools pentru ca Chainfire 3D nu va functiona pe device-ul vostru.

Setari recomandate : La pornire selectati CF3D driver, apasati Install pentru a instala automat sau Install with CWM 3+ daca aveti CWM Recovery instalat (telefonul va reporni) install plugin- alegeti pluginul potrivit (Qualcomm) ,Alegeti din listra aplicatia pe care o reti modificata, bifati Reduce texture size si texture quality, Use a plugin- alegeti Qualcomm (sau nVidia pentru jocurile Tegra),  enjoy 😉

image Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.
chainfire3d Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

 

GLTools – Poate fi cumparata din Google Play, sau gratis aici – este o aplicatie creata de un grup de utilizatori ai xda pentru a fi “urmasul” lui Chainfire 3D , este o aplicatie mult mai stabila , care functioneaza pe majoritatea device-urilor , are acelesi functionalitati ca si Chainfire 3D dar si altele in plus, cum ar fi fake CPU (permite “schimbarea” CPU) ; FPS Couter  (afiseaza mereu un FPS meter pe ecran, in orice aplicatie),  dar si alte tweak-uri pentru GPU, de asemenea, poate functiona cu plugin-urile Chainfire 3D , pentru asta, copiem plugin-urile in root-ul  Cardului SD (direct pe card, in nici un folder)  inainte de a instala GLTools, il rulam,instalam plugin-urile si modificam setarile dupa bunul plac, indiferent ca sunt valabile pentru tot sistemul (system wide) sau per aplicatie.

Setari recomandate :La pornire instalam TEX(DE)coder, pentru ca aplicatia sa functioneze , putrm instala automat apasand Install sau prin recovery cu butonul Install Using Recovery (telefonul va reporni),  Alegeti din listra aplicatia pe care o reti modificata , Bifati Enable custom setting, Force  16- bit rendering si Optimize GLSL Shaders, (puteti selecta si Use lower render resolution si setati la 0.5, daca jocul da eroare (Force closed) resetati la 1), bifati Use fake GPU info , apoi selectati Adreno 302 (sau Tegra 3 pentru jocurile Tegra).Screenshot_2015-08-29-15-21-25 Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

 

image Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

image Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

image Chainfire 3D vs GLTools , fie ca cel mai bun sa castige.

In aceasta confruntare as alege castigator GLTools, pentru stabilitate, functionalitati si compatibilitate in plus fata de Chainfire 3D.
Daca a-ti folosit una dintre cele 2 aplicatii spuneti-ne in rubrica de comentarii ce va impresionat placut sau din contra la ele.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here