Acasă Tutoriale telefon Cum Instalezi Aplicatiile Direct Pe Cardul De Memorie

Cum Instalezi Aplicatiile Direct Pe Cardul De Memorie

17

Putine sunt telefoanele sau tabletele ce ruleaza Android si ofera un spatiu de stocare suficient. Majoritatea sunt dotate cu o memorie interna ce nu ne ajunge pentru a instala aplicatiile dorite mai ales daca memoria interna cuprinde si fisiere video, audio sau fotografii. Nu prea ai ce face cu un spatiu liber de cativa GB in conditiile in care jocuri mai pretentioase au ajuns sa ocupe 2 GB de memorie interna. Sa nu mai vorbim si despre rularea fluenta a sistemului de operare.

Din fericire, exista o aplicatie disponibila in Google Play cu ajutorul careie puteti seta dispozitivul sa instaleze automat aplicatiile pe cardul de memorie.

Este vorba despre Link2SD, aplicatie despre care vom vorbi in continuare .

Cum Instalezi Aplicatiile Direct Pe Cardul De Memorie

Trebuie mentionat inca de la inceput ca aceasta aplicatie necesita acces root pentru a functiona. Cu alte cuvinte, trebuie sa ai tableta sau telefonul rootate !

1-Mai intai de toate,trebuie sa partitionam cardul MicroSD care trebuie sa fie de min.4GB .AICI gasesti un tutorial !

2-Descarca din Google Play aplicatia Link2SD.

3-Deschideti aplicatia si acordati accesul root cand vi se cere ca in imaginea de mai jos.

Untitled

4-Se va deschide o noua fereasta in care va trebui sa alegeti dintre urmatoarele : ext2,ext3,ext4 sau FAT32. Selectati ext2.

1

5-Veti primi un mesaj de genul mount script created dupa care opriti si reporniti telefonul sau tableta.

6-Dupa ce dispozitivul reporneste, lansati aplicatia Link2SD si navigati in setari si bifati optiunea autolink ce permite mutarea aplicatiilor si a fisierelor adiacente pe cartele de memorie.

7-Pentru a muta aplicatiile deja instalate pe cardul de memorie, in dreptul fiecarei aplicatii listate in Link2SD, bifati create link selectand si optiunile app, dalvik cache si library files

1

In acest mod puteti aplicatiile vor fi mutate sau instalate in memoria externa, fara sa mai ocupe spatiu pe dispozitiv.

17 COMENTARII

 1. Multumesc pentru tutorial, dar am o problema. Imi apare o eroare dupa etapa 4:
  “scriptul de montare nu poate fi creat. mount: no such device”
  Unde gresesc?
  Samsung Galaxy Tab 3 Lite

 2. Asa cum a confirmat si un user mai sus in zona comenteriilor tutorialul este functional. Insa poate functiona sau nu in functie de modelul telefonului/tabletei sau in functie de versiunea sistemului de operare.
  Aparatul trebuie sa aiba acces ROOT !

 3. ca sa intelegeti toti, nu poti descarca aplicatiile de pe magazin play direct pe card sd. la toate intrebarile puse de genu adminul nu raspunde pt ca stie ca nu poate descarca direct pe card sd, poti doar dupa ce ai descarcat aplicatie si s-a instalat o poti muta pe card sd, dar daca aplicatie are 2gb se descarca pe memoria interna a telefonui/tabletei si se poate muta doar instalarea care are 50mb pe card sd. si la final ai 1.95 gb pe memoria interna a telefonui/tabletei si 50mg card sd. am incercat tot ce scrie pe aces sytes si pe altele si nu merge ca sa descarci direct pe sd card.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.