Connect with us

De ce costa Dacia Spring mai putin in Franta? Este o intrebare buna, dar una la care numai producatorul cred ca ne poate raspunde cu exactitate. Cert este ca in tarile mai dezvoltate si cu venituri mai mari, acest autoturism electric are un pret usor mai mic fata de Romania, una dintre cele mai sarace tari din UE.

Si daca in Franta sau in Germania o persoana o poate lua cu banii jos mult mai usor (avand in vedere puterea de cumparare si salariile), romanii trebuie sa apeleze la credite sau tot felul de programe prin care Spring poate fi achizitionata la aproape jumatate de pret (fata de cel standard). Deci, sa vedem cat costa la noi si cat costa in alte tari din Uniunea Europeana.

costa Dacia Spring

O scurta analiza este suficienta pentru a vedea ca in Romania, Dacia Spring are pretul cel mai mare din Europa. Cu o mica mentiune, in Germania costa cu 40 de euro mai mult in comparatie cu Romania.

  • 19.290 euro pret in Franţa
  • 20.940 euro pret in Germania
  • 19.805 euro pret in Spania
  • 18.800 euro pret in Portugalia
  • 20.450 euro pret in Belgia
  • 19.890 euro pret in Olanda
  • 20.900 euro pret in Romania

La noi, pretul acestui autoturism electric a crescut constant in ultima perioada, dar ramane cea mai ieftina masina de acest fel si cea mai vanduta. Ca rivali principali, putem mentiona Fiat 500e ce costa putin peste 27.000 de euro si Volkswagen e-Up ce are un pret de pornire de 26.300 euro.

franta Dacia Spring

Anul trecut, in martie, Dacia prezenta acest model si ne spunea despre versiunea de echipare Comfort ce urma sa coste putin peste 16.800 euro. Surprinzator sau nu, aceasta nu a mai ajuns in Romania. Este o masina de oras cu autonomia in jur de 200km, asigurata de baterii de 26,8 kWh. Motorul electric dezvolta 45 CP si  asigura o viteza maxima de 105 km/h. Autonomia de 200 Km in WLTP / 57% urban, 25% suburban si 18% in regim de autostrada.

De ce costa Dacia Spring mai putin in Franta?

Dacia Spring Electric este compacta, avand numai 4 locuri si un portbagaj de 280l, cea mai mare capacitate din clasa sa. Bancheta spate este rabatabila, exista un scut de protecție spate și garda mare la sol, jante de 14”, din aliaj usor, cu aspect diamantat, lungimea masinii find de 3.734 mm.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!