baterie

Fara Waze sau MAPS! Ce aplicatie GPS folosim pe Huawei Mate 30 PRO?

Fara Waze sau MAPS! Ce aplicatie GPS folosim pe Huawei Mate 30 PRO?

Fara Waze sau MAPS! Ce aplicatie GPS folosim pe Huawei Mate 30 PRO?

Sa spunem ca vrei sa-ti cumperi un telefon de acest gen, fie in rate, fie la abonament, sau poate l-ai primit cadou. Apoi, il deschizi si constati ca nu gasesti Google Play.

Dar dai totusi de un magazin de aplicatii, AppGallery pe numele sau. Scrii frumos acolo “Waze” si iti dai seama ca nu a aparut niciun rezultat. Iti incerci norocul cu Google Maps…nimic.

Telefon testat prin programul Orange Smartphone Tester.

Aceste aplicatii nu sunt disponibile in magazinul Huawei. Dar vrei totusi sa folosesti o aplicatie de GPS, toate telefoanele au asa ceva instalate si suntem nedespartiti de un navigator, fie ca suntem soferi sau il folosim in modul pieton.

Fara Waze sau MAPS! Ce aplicatie GPS folosim pe Huawei Mate 30 PRO?

Am incercat sa utilizez Google Maps folosind un browser, insa fara succes pe acest telefon!

Daca nu vrei sa urmezi metoda de a instala tot ce tine de Google si automat sa ai acces la Maps sau la Waze, te intorci la AppGallery si descarci de acolo aplicatia Sygic, cea care ofera hartile de la TomTom.

La fel am procedat si eu, am vrut sa vad daca este in versiunea trial sau daca trebuie sa platim pentru a o putea folosi. Pana la urma, Waze este o aplicatie gratuita, la fel si Google Maps.

Vestea buna este ca aplicatia Sygic este gratuita si functioneaza perfect. Pot spune ca este o combinatie intre Google Maps si Waze. Interfata este asemanatoare cu cea a aplicatiei de la Google si super usor de folosit.

Sunt si cateva functii pentru care va trebui sa platim. Poate cea mai interesanta este “Cockpit“, un instrument (4.99 euro) care arata in timp real performantele masinii. Acceleratia (forta G), panta sau altitudine, viteza, busola, instructiuni, etc.

Interfata aplicatiei Sygic:

In rest, nimic de criticat, poti chiar sa raportezi filtre ale politiei, accidente sau alte evenimente din trafic. Harta se descarca automat in momentul in care instalezi si pornesti pentru prima data aplicatia, tara este detectata automat.

Mi-a placut si “Real View Navigation”, o alta caracteristica pentru care va trebui sa platim in plus. Costa 5.99 euro si se plateste o singura data.

Dezvoltatorul sustine ca este o functie inovatoare, utilizeaza camera telefonului si afiseaza instructiunile de navigare peste campul vizual din masina. Cu alte cuvinte, veti vedea ce se intampla pe sosea chiar si atunci cand va uitati la instructiunile de navigare ce sunt afisate pe telefon.

Ceva de genul acesta:

In concluzie, exista alternativa la Waze sau la Google Maps si o alternativa foarte buna.

Ceva totusi nu imi este clar. Undeva in zona de setari pentru aceasta aplicatie, apare scris “Treceti la versiunea Premium. Premium: 7 zile ramase”. Daca bifez aceasta notificare, nu se intampla nimic…Puteti vedea intr-o captura mai sus.

Deci, nu pot spune cu exactitate daca acest navigator este complet gratuit pentru telefoanele Huawei sau daca dupa 7 zile va trebui sa platesti pentru utilizare.