Connect with us

Stiri despre telefoane

Gorilla Glass Victus, cea mai buna sticla de protectie pentru telefoane

Published

on

Consider ca noua Gorilla Glass Victus este genul de tehnologie sau de specificatie care chiar merita un articol dedicat. Este important sa avem un telefon cu o sticla de protectie cat mai securizata si nu numai pentru ca ar fi rezistenta la socuri.

Desigur, toate testele sunt facute in laborator si in conditii reale de utilizare, pana si cea mai rezistenta sticla poate suferi avarii majore. Acesta este si motivul pentru care recomand inclusiv o husa de protectie, dar una ce are colturile putin iesite in evidenta.

Este o alta discutie, dar trebuie intotdeauna apreciate aceste solutii, unele chiar utile. Mai putin marketing si mai mult adevar. Acum, in 2020, noua versiune ar fi capabila sa reziste la cazaturi de la 2 metri, in conditiile in care Gorilla Glass 6 putea rezista unei cazaturi de la 1.5m.

Advertisement

Dar inca o data, sunt rezultate obtinute in laborator si sa spunem ca in conditii ideale. Este posibil ca primul telefon din lume care ar fi dotat cu asa ceva, sa fie chiar o versiune de Galaxy Note 20.

VersiuneData lansare
1Februarie 2008
2Ianuarie 2012
3Ianuarie 2013
4Noiembrie 2014
5Iulie 2016
SR+August 2016
6Iulie 2018
7Iulie 2020

Noua sticla de protectie ar fi destul de scumpa si automat, pretul telefonului va fi ceva mai mare. Acesta este si motivul pentru care cel putin in viitorul apropiat, numai modelele premium sa fie dotate cu Gorilla Glass Victus.

Advertisement

Pana in acest moment, nu mai putin de 8 miliarde de telefoane mobile s-au bucurat de o versiune de Gorilla Glass, 45 de producatori au ales aceasta solutie. De regula, telefoanele Samsung au fost primele care au experimentat noile solutii.

Spre exemplu, Gorilla Glass 5 a venit prima data pe Samsung Galaxy Note 7 si Gorilla 6, pe Samsung S10, la inceputul anului trecut.

In timpul procesului de fabricatie, sticla este intarita prin schimbul de ioni. Materialul este scufundat intr-o sare alcalina de potasiu, topita la o temperatura de aproximativ 400C. Ionii de sodiu mai mici din sticla sunt înlocuiți cu ioni de potasiu mai mari din baia de sare.

Advertisement

Mai departe, ionii mai mari ocupa mai mult volum și in acest mod, apare un strat de suprafața cu tensiune compresiva reziduala ridicata, conferind suprafeței de sticla o rezistența crescuta (inclusiva la fisuri), facand-o rezistenta la deteriorare.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des