Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata de ce nu toate aplicatiile din Google Play sunt pentru toti

Published

on

Iata de ce nu toate aplicatiile din Google Play sunt pentru toti, este un titlu general dar vom incerca sa dezbatem mai multe aspecte. Vom afla de ce unele titluri nu sunt disponibile in toate tarile si de ce nu toate telefoanele mobile cu Android se pot bucura de tot continutul.

Poate ati experimentat si voi erori de genul “Acest articol nu este disponibil in tara ta” sau “Telefonul tau nu este compatibil”. Si aceste mesaje le putem primi chiar daca avem in mana un smartphone de ultima generatie, nu trebuie neaparat ca acesta sa fie mai limitat hardware sau software.

Exista mai multe motive pentru acest lucru, variaza de la restrictii geografice pana la compatibilitatea dispozitivului.

Advertisement

Iata de ce nu toate aplicatiile din Google Play sunt pentru toti

Un motiv principal pentru care Google Play Store poate bloca unele aplicatii catre anumiti utilizatori este din cauza restrictiilor geografice. Dezvoltatorii pot alege sa limiteze disponibilitatea in anumite tari din diverse motive, fie din cauza legilor locale, fie pentru a respecta reglementarile privind continutul.

Spre exemplu, o aplicatie de streaming video ar putea avea drepturi de distributie doar pentru anumite regiuni si, prin urmare, nu poate fi disponibila pentru toate tarile. Deci, cei ce publica aplicatii, sunt nevoiti sa respecte un regulament si sa se intereseze inainte.

Iata de ce nu toate aplicatiile din Google Play sunt pentru toti

In unele cazuri, se poate lansa o aplicatie noua in anumite tari inainte de a fi disponibila global. Acest lucru se numeste soft launch si este o tactica folosita pentru a testa si a perfectiona inainte de lansarea la nivel mondial. Si este logic ca tarile in care aplicatia este lansata initial vor avea acces la aceasta inaintea altora.

Advertisement

Mai apare situatia in care nu este compatibila cu toate telefoanele mobile si cei ce o publica au optiunea de a o restrictiona pe baza mai multor factori, cum ar fi versiunea sistemului de operare, dimensiunea ecranului, tipul lui sau caracteristicile hardware.

O aplicatie care necesita o anumita cantitate de memorie RAM sau un anumit senzor poate sa nu fie disponibila pentru terminalele care nu indeplinesc aceste cerinte. Si chiar daca ti-o doresti, vei ramane dezamagit deoarece nu o vei putea testa. Desigur, exista varianta de a o descarca in format apk. si de o instala, dar sunt sanse mari sa nu functioneze corect.

Deci, in cele mai multe cazuri, aceste restrictii sunt puse in aplicare de dezvoltatori si nu de Google Play! “Vinovat” poate fi si telefonul tau…

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des