Acasă Aplicatii pentru telefoane Android Inca o aplicatie utila pentru senzorul de amprente de pe telefon

Inca o aplicatie utila pentru senzorul de amprente de pe telefon

7

Inca o aplicatie utila pentru senzorul de amprente de pe telefon si cred ca este mult mai buna fata de cea pe care am prezentat-o aici. In primul rand, nu necesita acces root, are nevoie numai de permisiunile de functionare (depinde de sistemul vostru de operare), insa aceasta aplicatie vine cu mult mai multe setari la pachet.

Stim ca default, senzorul de amprente poate fi folosit cu cateva mici exceptii numai pentru deblocarea ecranului, insa aplicatia gratuita Fingerprint Quick Action ofera insa pana la 10 noi intrebuintari pentru acest senzor de amprente. Eu am instalat-o si folosit-o cu succes pe doua telefoane, un S6 Edge Plus si un Xiaomi Note 4, asta m-a indemnat sa scriu un articol despre ea.

Nu am avut nicun fel de erori si functioneaza bine, trebuie insa sa o setati corect, este foarte simplu de facut asta si am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa o instalati, cum sa o setati si sa o folositi.

Pentru inceput, aplicatia pentru senzorul de amprente trebuie descarcata si instalata din Google Play, o puteti descarca gratuit de AICI

Apoi, o deschideti, acordati permisiunile si faceti rapid urmatoarele setari:

Mai jos, vedeti aplicatia in GP, in meniul de accesibilitate va trebui sa acordati/porniti permisiunile (veti fi automat redirectionati aici) – apasati OK si gata.

In meniul principal, avem acum doua posibilitati, ambele ofera 10 modelitati de control. Este vorba de “singke tap” si “fast swipe”. Single tap inseamna atingerea senzorului de amprente si fast swipe inseamna trecerea rapida a degetului peste acest senzor.

In ambele cazuri, putem alege ca telefonul sa se blocheze, inapoi dintr-o aplicatie, revenirea direct la meniul principal, accesarea meniului de aplicatii recente sau a meniului power, split screen, acces rapid la panoul de notificari, lansarea rapida a unei aplicatii, etc. In general, setarile sunt asa cujm vedeti in capturile de mai jos, ramane numai sa va alegeti voi ce anume sa se intample atunci cand atingeti senzorul de amprente, Nu putem alege insa mai multe actiuni pentru o anumita setare.

Spre exemplu, in “single tap” poate fi bifata numai o singura optiune.

Daca o considerati utila si credeti ca va poate ajuta, o puteti instala si testa. Eu am testat-o numai pe telefoane cu Android Marshmallow, nu stiu cum se comporta pe cele ce ruleaza Android Lollipop sau KitKat!

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

7 COMENTARII

  1. Nici o eroare in afara de “Dispozitivul Dvs. nu este compatibil cu aceasta versiune”, in Google play. 🙁
    Am Redmi Note 3 Pro Prime (Snapdragon + 3/32GB)

  2. @jan Xiaomi redmi 3 pro are MIUI7 o varianta customizata de Android, deci nu are Android 5. Eu am celebra versiune 7.1.9.0.0 – o porcarie.
    @Cosmin Multumesc pentru sugestie, aplicatia pare interesanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here