Connect with us

Stiri despre telefoane

Lege: Telefoanele vandute in Romania numai cu aplicatia 112 instalata

Published

on

Lege: Telefoanele vandute in Romania numai cu aplicatia 112 instalata – Este vorba despre un proiect de lege al senatorului PSD Serban Nicolae, acesta doreste ca toate telefoanele comercializate in Romania sa vina preinstalate cu aplicatia 112, cea dezvoltata de STS si despre care am scris AICI.

Cred ca si aceasta lege are legatura cu tragedia de la Caracal, tragedie ce a adus in discutie aplicatia despre care am amintit anterior. Si tot dupa cazul Caracal, s-a dorit vanzarea cartelelor PrePay numai celor ce prezinta un act de identitate.

Masura ar trebui aplicata din 2020, dar se pare ca se va renunata la ea, au fost mai multe discutii pe aceasta tema.

Advertisement

Acum, senatorului PSD Serban Nicolae, susţine ca proiectul legislativ işi propune sa introduca masuri suplimentare pentru îmbunataţirea localizarii apelurilor şi mesajelor de urgenţa, precum şi pentru protejarea accesului la Serviciul naţional unic pentru apeluri de urgenţa (SNUAU).

Cred ca ar fi inca un chin pentru cei ce importa telefoane mobile in Romania, inca o lovitura dupa ce au fost obligati ca toate terminalele mobile sa aiba instalate serviciile Ro-Alert.

Probabil ca este mai simplu pentru companiile locale (gen iHunt sau Allview), dar mult mai complicat pentru marile magazine online, cele ce au in oferta sute de modele de telefoane mobile. Cum ar putea acestea sa instaleze aplicatia 112 (STS) pe fiecare terminal in parte?

Advertisement

Propunerea are în vedere si un termen de pana la 12 luni de la intrarea în vigoare a modificarilor legislative, interval de timp ce este necesar pentru a putea asigura instalarea pe telefoanele mobile a respectivei aplicaţii.

Si mai ciudat, propunerea se refera si la cei ce folosesc in mod abuziv serviciul 112, adica pentru cei ce suna fara a avea o problema reala. Astfel, acestora li se va restrictiona accesul la Serviciul national pentru situatii de urgenta.

Mai exact, suni o data sau de doua ori la 112 fara a avea o problema reala si apoi, in cazul in care chiar apare o situatie de urgenta, nu vei mai putea apela la acest numar! Ce inseamna “in mod abuziv”?

Advertisement

Apelare agresiva = apelarea abuziva efectuata de cel puţin 10 ori într-un interval de mai puţin de 15 minute a numarului unic pentru apelurile de urgenţa 112. Mesaj agresiv- transmiterea de mesaje abuzive efectuata de cel puţin 10 ori într-un interval de mai puţin de 15 minute la numărul 113 ori la numarul 114.

Retineti ca pentru moment, este un proiect de lage si urmeaza sa vedem daca acest proiect va fi si adoptat.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des