Acasă Tutoriale telefon Recuperare poze, clipuri sterse din telefon? Cos de gunoi in meniu?

Recuperare poze, clipuri sterse din telefon? Cos de gunoi in meniu?

2

Recuperare poze, clipuri sterse din telefon? Nu cred ca sunt putini cei ce dintr-o eroare, au sters pozele stocate in memoria telefonului. In cazul in care nu ai un “cos de gunoi” disponibil in meniul galeriei foto, te poti indrepta spre o aplicatie.

Este gratuita si disponibila in Google Play. Avand in vedere ca are multe recenzii pozitive si un numar mare de descarcari, probabil ca este si destul de capabila. De fapt, daca citim cu atentie comentariile celor ce au folosit-o, aflam ca este o unealta destul de buna si chiar recupereaza anumite poze.

Problema este ca nu functioneaza chiar 100% corect, in sensul ca unii s-au plans de o rezolutie mai mica a fisierelor recuperate. Asa cum ne atentioneaza in descriere cel ce a dezvoltat aplicatia, aceasta functioneaza si fara root.

Chiar si asa, cele mai bune rezultate se obtin in momentul in care ai un telefon rootat. Problema este ca nu toti utilizatorii au telefonele rootate si este o problema mai delicata cu obtinerea dreptului de administrator. Intr-un articol recent, am explicat de ce nu am mai facut root si de ce nu voi mai face.

Revenind putin la cosul de gunoi al telefonului, este bine sa cauti mai intai in acel loc. Nu toate telefoanele au asa ceva in meniu, insa poate te numeri printre cei norocosi. Personal, pe telefonul meu (Samsung), am un astfel de “cos de gunoi”.

Recuperare poze, clipuri sterse din telefon?  In momentul in care am sters pozele, acestea sunt pastrate acolo inca 30 de zile. Este un fel de backup si bine ca este integrat. Dupa cele 30 de zile, fisierele se sterg automat. In tot acest timp, le poti recupera de acolo sau le poti sterge definitiv.

Deci, inainte de a incepe sa te enervezi, cauta in galerie dupa acest “cos de gunoi”, poate ai noroc. Pentru a vedea daca ai aceasta functie disponibila, trebuie sa intri in galeria foto si sa cauti in setari. Iata cum arata pe un telefon Samsung cu Android 9 Pie si OneUI:

Din pacate, nu toti producatorii isi pun bine la punct aplicatiile de galerie sau nu intervin asupra lor. Astfel, multe modele de telefoane nu au un “cos de gunoi”. Chiar si asa, sunt unii care ofera posibilitatea de a face backup, direct din galerie. Apoi, daca folosesti pe post de galerie aplicatia Google Foto, ai acest tutorial.

Backup din galeria foto (telefon MediaTEK):

Recuperare poze, clipuri sterse din telefon? – Aplicatia

DiskDigger photo recovery se numeste si are peste 50 milioane de instalari. O puteti instala si sa va incercati norocul, chiar daca nu aveti root. Chiar de la deschidere, aveti posibilitatea de a face o scanare superficiala si recuperare poze la rezolutie mai joasa, sau de o scanare amanuntita si recuperare completa (daca ai root).

Este o aplicatie ok, eu am testat-o si chiar functioneaza. Nu are setari multiple sau complexe, face cam ceea ce ar trebui sa faca o aplicatie de acest gen. Iata si cateva capturi de ecran cu interfata si procesul de recuperare:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here