Connect with us

Stiri despre telefoane

Samsung Galaxy S24 Ultra este telefonul cu cel mai bun ecran

Published

on

Samsung Galaxy S24 Ultra este telefonul cu cel mai bun ecran

Cel puțin, asta spun evaluările DxOMark ce au plasat Samsung Galaxy S24 Ultra în fruntea clasamentului pentru cea mai bună performanță a ecranului printre telefoane, atribuindu-i o notă de 155 de puncte.

Evaluarea îl situează cu un punct peste modelele anterioare lider, Pixel 8 și Pixel 8 Pro. DxOMark pun accent pe caracteristicile remarcabile ale display-ului Dynamic AMOLED de 6,8 inci al Galaxy S24 Ultra, care prezintă o rezoluție de 3120 x 1440 pixeli și suportă o rată de refresh de 120 Hz, unul ce ar oferi utilizatorilor o experiență vizuală de excepție.

Conform sursei, printre punctele forte ale ecranului se numără un strat antireflexie care îmbunătățește vizibilitatea în condiții de luminozitate ridicată și o frecvență PWM crescută, care minimizează “clipirea ecranului”, asigurând o utilizare confortabilă pe durate lungi.

Advertisement
Samsung Galaxy S24 Ultra este telefonul cu cel mai bun ecran

Samsung Galaxy S24 Ultra este telefonul cu cel mai bun ecran

Ce este aceasta “clipire/ pâlpâire”? Frecvența crescută a modulației lățimii de impuls (PWM – Pulse-Width Modulation) minimizează pâlpâirea ecranului pe Samsung Galaxy S24 Ultra. Această tehnică reglează luminozitatea ecranului prin ajustarea rapidă a ciclurilor de aprindere și stingere a iluminării LED-urilor de fundal.

pro si contra display s24 ultra

pro si contra display s24 ultra

Prin creșterea frecvenței PWM, perioadele de aprindere și stingere devin atât de rapide încât ochiul uman nu le mai percepe, ceea ce reduce percepția de clipire a ecranului și minimizează oboseala vizuală asociată cu acest fenomen.

În evaluările specifice, Galaxy S24 Ultra a atins un scor de 156 de puncte pentru calitatea ecranului la redarea obiectelor în mișcare și 161 de puncte pentru vizibilitate, stabilind un nou standard în acest domeniu.

Samsung Galaxy S24 Ultra are un display de top

  • Ecran Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inci cu un raport ecran-corp de aproximativ 88,9%
  • Rezoluție de 1440 x 3120 pixeli, densitate a pixelilor de aproximativ 505 ppi
  • Rată de reîmprospătare de 120 Hz

Aspectele pozitive remarcate în evaluare includ vizibilitatea excelentă în lumina directă a soarelui, un management superior al reflexiilor și o redare precisă a culorilor. Cu toate acestea, au fost identificate și unele limite, precum luminozitatea excesivă în redarea video și un management insuficient al atingerilor involuntare.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des