Connect with us

Stiri despre telefoane

Taxiul zburător poate fi cumpărat din China: ce preț are

Published

on

Taxiul zburător poate fi cumpărat din China, locul din care putem cumpăra aproape orice si mai ales, la un preț bun. Dar nu despre asta discutăm acum, ne legăm puțin despre un subiect care pare desprins din filleme SF.

Sau cel putin, așa parea în trecut. In 2024, devine ceva real. Este vorba despre EHang, producătorul chinez de vehicule electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) ce a anunțat lansarea taxiului său zburător EH216-S.

Și de unde credeți că poate fi cumpărat? Exact, de pe platforma de cumpărături online Alibaba. Haideți să spulberăm si misterul legat de preț, costă nu mai puțin de 332.000 USD. Preț mare, dar nu aberant. Este totuși un taxi zburător.

Advertisement
Taxiul zburător

Taxiul zburător

Ce nivel de siguranță are? Ei bine, aflăm că a efectuat peste 42.000 de zboruri de testare de succes în peste 14 țări.

Notabil este că a devenit primul gadget/avion / taxi zburător sau ce vreți voi ce a obținut Certificat de Tip și Certificat de Aeronavegabilitate Standard pentru eVTOL-uri fără pilot din partea Administrației de Aviație Civilă a Chinei (CAAC).

EH216-S

EH216-S

Autonomie de 30 de kilometri și un timp de zbor de 25 de minute, împreună cu un timp de reîncărcare de 120 de minute, momentan nu sunt cifre chiar wow. EH216-S are o viteză maximă de 130 de kilometri pe oră, o viteză de croazieră de 100 de kilometri pe oră și o altitudine maximă de 3.000 de metri.

Le vedem pe cer peste 10 ani și în România?

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des