Acasă Tutoriale telefon Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

0

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului, teoretic este ceva super simplu. Practic, trebuie sa platesti pentru a putea localiza un telefon mobil si nu stiu cat de util sau cat de practic este acest serviciu.

Ideea mi-a venit de la reclamele care tot circula pe net, cele referitoare la serviciul geoloc.mobi, localizarea telefonului. Costa 0.99USD in perioada de proba (24 ore), apoi 39.99 USD/luna. Asta in cazul in care nu vrei sa renunti la acest serviciu. O poti face oricand si poti localiza cate numere vrei. Iti faci un cont pe site la ei si ai acolo un istoric, plus cateva setari.

Daca ati vazut reclama, probabil ati citit ca acest serviciu are capacitatea de a localiza telefonul. Iti cere sa introduci numarul de telefon si apoi, sa platesti perioada de proba. Prea multe detalii pe pagina principala, nu ai. Si nici nu este atat de simplu pe cat pare, faza este ca trebuie sa ai locatia activata si pe telefon, dar si pe PC.

Teoretic, este similar cu serviciul oferit de Google, unul gratuit si despre care am discutat in acest articol. Am crezut ca site-ul geoloc.mobi, localizarea telefonului, se foloseste de reteaua de telefonie mobila. Asta ar fi fost mult mai simplu si mai util. Nu-l poti localiza daca este inchis si nici daca nu ai locatia activata! Atunci, care este avantajul?

Eu am incercat sa-mi localizez propriul telefon si am reusit pana la urma. Dar nu inainte de a cauta pe net sa vad cum anume se activeaza locatia in Google Chrome! Pe telefon stiam cum se face… Pe smartphone, poti trimite un mesaj prestabilit, sau unul compus de tine. Vei primi un SMS.

localizarea telefonului

Primesti SMS pe telefon si o data cu el, un link. Pe PC, ti se va arata locatia exacta.

localizarea telefonului

Iata si ce se intampla pe telefonul mobil. Primesti SMS si un link. Cel care este la PC, nu te poate localiza daca nu ai locatia activata:

localizarea telefonuluilocalizarea telefonului

Dupa activarea locatiei, primesti inca un SMS. De data aceasta, iti arata datele, cu exactitate.

localizarea telefonului

In mare, cam asta este tot. Poate ca nu ati inteles nimic, nici eu nu pot spune ca sunt lamurit. Este un serviciu care costa, trebuie sa ai locatia activata pe dispozitive. Poti face asta gratuit, folosind Google. Poate imi scapa mie ceva…

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here