baterie

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului, teoretic este ceva super simplu. Practic, trebuie sa platesti pentru a putea localiza un telefon mobil si nu stiu cat de util sau cat de practic este acest serviciu.

Ideea mi-a venit de la reclamele care tot circula pe net, cele referitoare la serviciul geoloc.mobi, localizarea telefonului. Costa 0.99USD in perioada de proba (24 ore), apoi 39.99 USD/luna. Asta in cazul in care nu vrei sa renunti la acest serviciu. O poti face oricand si poti localiza cate numere vrei. Iti faci un cont pe site la ei si ai acolo un istoric, plus cateva setari.

Daca ati vazut reclama, probabil ati citit ca acest serviciu are capacitatea de a localiza telefonul. Iti cere sa introduci numarul de telefon si apoi, sa platesti perioada de proba. Prea multe detalii pe pagina principala, nu ai. Si nici nu este atat de simplu pe cat pare, faza este ca trebuie sa ai locatia activata si pe telefon, dar si pe PC.

Teoretic, este similar cu serviciul oferit de Google, unul gratuit si despre care am discutat in acest articol. Am crezut ca site-ul geoloc.mobi, localizarea telefonului, se foloseste de reteaua de telefonie mobila. Asta ar fi fost mult mai simplu si mai util. Nu-l poti localiza daca este inchis si nici daca nu ai locatia activata! Atunci, care este avantajul?

Eu am incercat sa-mi localizez propriul telefon si am reusit pana la urma. Dar nu inainte de a cauta pe net sa vad cum anume se activeaza locatia in Google Chrome! Pe telefon stiam cum se face… Pe smartphone, poti trimite un mesaj prestabilit, sau unul compus de tine. Vei primi un SMS.

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

Primesti SMS pe telefon si o data cu el, un link. Pe PC, ti se va arata locatia exacta.

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

Iata si ce se intampla pe telefonul mobil. Primesti SMS si un link. Cel care este la PC, nu te poate localiza daca nu ai locatia activata:

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

Dupa activarea locatiei, primesti inca un SMS. De data aceasta, iti arata datele, cu exactitate.

Am testat pentru voi, geoloc.mobi, localizarea telefonului

In mare, cam asta este tot. Poate ca nu ati inteles nimic, nici eu nu pot spune ca sunt lamurit. Este un serviciu care costa, trebuie sa ai locatia activata pe dispozitive. Poti face asta gratuit, folosind Google. Poate imi scapa mie ceva…