Acasă Aplicatii telefoane Android 2021 Ai un TV cu Android sau TV BOX? Iata ce launchere sa...

Ai un TV cu Android sau TV BOX? Iata ce launchere sa instalezi

1

Ai un TV cu Android sau TV BOX? Iata ce launchere sa instalezi pentru a mai colora putin interfata clasica, cea care este deja instalata de majoritatea producatorilor.

In ultima perioada, au aparut destul de multe televizoare cu Android si chiar sunt din ce in ce mai ieftine. Daca esti in cautarea unui TV cu Android si vrei unul mai accesibil, trebuie sa citesti acest articol, inainte de a lua o decizie!

Indiferent de producatorul televizorului sau al dispozitivului de tip TV BOX, toate modelele au deja aplicatia Google Play. Este adevarat, mai saraca in continut fata de ceea ce vedem pe telefoane.

Vestea buna –  exista si pentru ele aplicatii de tip launcher, multe sunt gratuite si in cazul in care te-ai plictisit de cel preinstalat si vrei ca televizorul tau sa aiba o interfata mai bogata sau mai frumoasa, iata ce trebuie sa cauti in Google Play.

Am ales 5 aplicatii de acest gen, totate sunt gratuite. Cel original (dezvoltat de Google), poate fi descarcat de aici – Android TV Launcher

1 – UNICA TV Launcher

Este un launcher gratuit pentru 14 zile. Apoi, daca va place si chiar il doriti, poate fi cumparat. Se descarca de AICI. Permite adaugarea de aplicatii in interfata principala, utilizatorul poate insera inclusiv categorii personalizate.

Suporta imagini de fundal personalizate sau linkuri spre cele mai accesate aplicatii.

2 – HALauncher – Android TV

Are o interfata destul de apropiata de un launcher nativ, permite adaugarea de aplicatii in interfata principala si suporta imagini de fundal. Se descarca de AICI.

3 – Simple TV Launcher

Asa cum ne sugereaza si denumirea, este vorba despre un launcher simplu si mai usor de folosit. Seamana destul de mult cu cu interfata unui telefon mobil, toate aplicatiile sunt la vedere si pot fi accesate rapid.

Codul sursa este disponibil pe GitHub iar daca vreti sa-l utilizati asa cum este, poate fi descarcat din Google Play.

4 – TvHome Launcher

Este o aplicatie cu o interfata mai moderna, dar nu foarte incarcata. As spune ca dezvoltatorul s-a inspirat putin din interfata televizoarelor ce ruleaza TizenOS sau webOS. Se descarca de AICI.

5 – Ugoos TV

Desi l-am plasat la finalul articolului, acesta pare a fi cel mai preferat de utilizatori, este popular inclusiv in Google Play. Interfata principala este destul de diferita fata de cea standard.

In partea stanga, exista o zona ce se roteste si de acolo pot fi accesate aplicatiile sau setarile, in total pot fi adaugate pana la 9 categorii.

Apoi, suporta si el imagini de fundal personalizate, utilizatorul poate schimba inclusiv iconitele, comenzile adaptive de la distanta, nu au fost uitate. Se descarca de AICI.

1 COMENTARIU

  1. Pt mediabox-uri sunt ok pt ca astea vin majoritatea rootate dar pt un tv mai serios cum este Sony android (probabil si philips) nu vor functiona ca un launcher principal . Am incercat HALlauncher o perioada si a fost destul de ok pt ca gaseam usor aplicatiile prin el dar asta puteam face si prin aplicatia EsFileExplorer pro ( aplicatie care a fost scoasa din magplay ) dar apoi a aparut o solutie si mai ok pt a pune aplicatiile chiar in interfata launcher-ului tv-ului si anume prin aplicatia TvAppRepo. Aplicatia asta functioneaza si la mediabox-uri si chiar am testat-o la cateva. Este excelenta si o recomand pt cei care au android tv sau vreun mediabox. Nu are reclame si a fost special creata pt Android Tv
    Ps. Nu o veti gasi in Magazin play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here