Acasă Stiri despre telefoane

Brazilienii au tupeu. Amenda uriasa pentru Apple si interdictie la vanzare

2

Brazilia nu este in Europa si nici macar in Uniunea Europeana. Probabil ca acolo joaca dupa propriile reguli si asa cum aflam astazi, au pus gand destul de rau celor de la Apple. Motivul este unul simplu si pe care l-am dezbatut in mai multe articole. Cititi aici.

Potrivit sursei, Ministerul Justiției din Brazilia a impus o amenda de aproximativ 2.3 milioane de dolari. Motivul? Apple a decis sa nu mai livreze incarcatoare in cutiile telefoanelor si asta se pare ca nu a fost pe placul autoritatilor braziliene.

iPhone 14 Pro Max incarcator

Mai mult, acelasi minister a impus o interdicție si vrea sa opreasca de la vanzare modelele de iPhone care nu sunt livrate cu un incarcator in cutie. Apple nu a stat prea mult pe ganduri si a venit catre presa cu o declaratie prin care isi explica gestul si ne comunica ceea ce vrea sa faca mai departe.

charger iphone

„Am caștigat deja mai multe hotarari judecatoresti in Brazilia și suntem increzatori ca fanii noștri sunt conștienți de diferitele opțiuni de incarcare și conectare a dispozitivelor lor”. Amenda aceasta nu se aplica imediat, autoritatile din brazilia doresc sa vada cum va proceda Apple.

Ministerul susține ca aceasta amenda (și interdicția de vanzare a produselor iPhone) este impuse ca urmare a comericializarii unui produs incomplet! Apple tocmai a lansat noua gama de telefoane, sunt 4 la numar, toate fac parte din seria iPhone 14. Niciunul din acestea nu ofera utilizatorului un incarcator in cutie.