baterie

Din nou despre bateria telefonului, cu aplicatia BatteryGuru

Din nou despre bateria telefonului, cu aplicatia BatteryGuru

O aplicatie noua, aparuta in Google Play in data de 13.10.2019. Stim ca in magazinul de oficial Android, sunt foarte multe aplicatii care au in titlu “baterie” sau “acumulator”, multe chiar promit ca fac minuni.

Acumulatorul este o componenta sensibila, cred ca cea mai sensibila parte a unui telefon mobil. Este prima componenta care cedeaza, putem sa o trecem la capitolul consumabile. Unele telefoane au baterii mai de calitate iar altele, din contra. Si cand spun mai de calitate, nu ma refer in general la numarul de miliamperi.

Toate bateriile reincarcabile sunt consumabile si au o durata de viața limitata. Mai exact, un anumit ciclu de incarcare/descarcare. Partea proasta este ca nu ai ce face, nu exista aplicatie minune care sa repare sau care sa imbunatateasca durata de viata.

Din nou despre bateria telefonului, cu aplicatia BatteryGuru

Cele ce promit ca fac asta, raman cu promisiunile neindeplinite. Nici BatteryGuru nu promite minuni, se ocupa mai mult de monitorizarea si optimizarea acumulatorului. Deci, daca sunteti genul ce prefera aplicatii de monitorizare a sistemului de oeprare si a componentelor, puteti instala si aceasta noua aplicatie.

Iti pune la dispozitie o serie de statistici interesante, inclusiv rata de descarcare. Pe langa faptul ca citeste anumite date (inclusiv temperatura), ofera utilizatorului posibilitatea de a seta o limita de procente pentru incarcare, dar si pentru temperatura.

Nu este bine ca acumulatorul sa aiba o temparatura inalta pentru o perioada mai lunga de timp si nici nu este bine sa-l lasam sa se incarce pana la 100% sau sa descarce sub 15%.

Daca aveti un telefon cu anumite probleme legate de acumulator sau pur si simplu cautati o astfel de aplicatie, o puteti instala (gratuit) accesand acest link.