Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Din nou despre bateria telefonului, cu aplicatia BatteryGuru

Published

on

O aplicatie noua, aparuta in Google Play in data de 13.10.2019. Stim ca in magazinul de oficial Android, sunt foarte multe aplicatii care au in titlu “baterie” sau “acumulator”, multe chiar promit ca fac minuni.

Acumulatorul este o componenta sensibila, cred ca cea mai sensibila parte a unui telefon mobil. Este prima componenta care cedeaza, putem sa o trecem la capitolul consumabile. Unele telefoane au baterii mai de calitate iar altele, din contra. Si cand spun mai de calitate, nu ma refer in general la numarul de miliamperi.

Toate bateriile reincarcabile sunt consumabile si au o durata de viața limitata. Mai exact, un anumit ciclu de incarcare/descarcare. Partea proasta este ca nu ai ce face, nu exista aplicatie minune care sa repare sau care sa imbunatateasca durata de viata.

Advertisement

Cele ce promit ca fac asta, raman cu promisiunile neindeplinite. Nici BatteryGuru nu promite minuni, se ocupa mai mult de monitorizarea si optimizarea acumulatorului. Deci, daca sunteti genul ce prefera aplicatii de monitorizare a sistemului de oeprare si a componentelor, puteti instala si aceasta noua aplicatie.

Iti pune la dispozitie o serie de statistici interesante, inclusiv rata de descarcare. Pe langa faptul ca citeste anumite date (inclusiv temperatura), ofera utilizatorului posibilitatea de a seta o limita de procente pentru incarcare, dar si pentru temperatura.

Nu este bine ca acumulatorul sa aiba o temparatura inalta pentru o perioada mai lunga de timp si nici nu este bine sa-l lasam sa se incarce pana la 100% sau sa descarce sub 15%.

Advertisement

Daca aveti un telefon cu anumite probleme legate de acumulator sau pur si simplu cautati o astfel de aplicatie, o puteti instala (gratuit) accesand acest link.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Danijel Markov

  februarie 29, 2020 at 01:54

  Hello, I am developer of BatteryGuru, thanks a lot for reviewing the app.
  I have another project that should be reviewed.
  Check this link for the app 😀
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paget96.netspeedindicator

  Thanks for supporting.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des