Connect with us

Stiri despre telefoane

Marcel Ciolacu vrea plafonarea pretului la motorina si benzina

Published

on

Marcel Ciolacu vrea plafonarea pretului la motorina si benzina – In ultimul an, pretul combustibilului la pompa a crescut cu aproape 60%, o crestere extrema. Insa, stiti ca nu numai Romania se confrunta cu acest fenomen, unul prezent la scara mondiala. Pe de alta parte, soferii au remarcat ca preturile cresc repede, dar scad greu.

Mai exact, cum se anunta crestere cat de mica a barilului de petrol, se simte imediat la pompa. Cand barilul scade, pretul stagneaza. Si nu cred ca a vazut cineva o scadere de pret la statiile de distributie a carburantului, asta nu s-a intamplat anul acesta.

Deja pe Facebook sunt mai multe grupuri ce anunta proteste la pompa, participantii venind cu diverse idei pentru a atrage atentia. Majoritatea alimenteaza cu 1 leu sau tin pompele blocate. Sa fie oare acesta motivul pentru care presedintele PSD se gandeste acum la plafonarea pretului? Nu vrea proteste?

Advertisement

Astazi, 20 iunie 2022, aflam din nou ca pretul petrolului scade pe fondul îngrijorarilor privind economia globala. Din nou, nicio schimbare la pompa. De ce nu vor sau nu se grabesc alesii sa intervina decisiv si sa mai elimine din accize? Motivul este unul simplu.

plafonarea pretului la motorina si benzina

Mihai Damaschin (economist) spune ca statul și benzinarii isi împart banii proveniți dintr-un litru de benzină sau motorina. „În România nu prea sunt distribuitori fără ca să fie și producători fie în România, fie în alte state. Așa că din 8,5 lei prețul benzinei standard, statul are cam 40%, iar restul este al benzinarului”. Deci, cu cat este mai scump carburantul, cu atat mai bine pentru buget.

Teoretic, nu ar fi chiar ok sa se intervina printr-o plafonare. Probabil ca daca o vor face, vor trebui sa apeleze la alte metode pentru a face rost de bani la buget. Astazi, Marcel Ciolacu a spus ca Guvernul trebuie sa vina cu o plafonare a prețurilor la carburanți, deoarece exista „speculanți” în aceasta piața. ” Părerea mea este ca trebuie plafonat prețul și cu o marja de profit.

Advertisement

Plafonarea pretului la motorina si benzina

Potrivit surselor, PSD vrea sa lase o marja de profit de 5-10%, pentru a scadea pretul la 7 lei/litru, pe termen nelimitat.

Ciolacu a mai spus ca “Sunt anumite companii prestigioase care, într-o conjunctura cum a fost pandemia, au avut venituri mari. Aștept de la ministerul Energiei explicații. Daca cetațenii au dus greul în aceasta perioada și tu ai facut venituri excepționale este normal ca pe o perioada limitata. Statul a cheltuit pentru a combate pandemia, cateodata eficient, cateodata neeficient. Eu vreau sa ne așezam la masa sa luam deciziile cat mai corecte, unde sunt speculanți, precum pe zona de carburanți. Este clar ca trebuie sa venim cu o plafonare.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des