Connect with us

Stiri despre telefoane

Producatori de telefoane, cine creste si cine cade in Q1 2022

Published

on

Producatori de telefoane, cine creste si cine cade in Q1 2022, un grafic interesant din partea celor de la Counterpoint Research. Aceasta statistica se refera la Europa si aflam inca din start ca piata telefoanelor mobile are o scadere semnificativa, cea mai abrupta din 2013!

Comparativ cu perioada precedenta (primul trimestru din 2021), vanzarile au scazut cu 12 procente, fiind livrate 49 milioane de unitati. O parte din vina o poarta si conflictul din Ucraina, dar si situatia din China + valul pandemic de la inceputul anului din China. Samsung ramane preferatul clientilor, dar se observa o scadere si in dreptul lor.

Crestere absolut fantastica pentru cei de la Realme, plus 67%!

Advertisement

producatori de telefoane 2022

OPPO stagneaza, Apple creste usor la vanzari, interesanta este si scaderea celor de la Xiaomi. Desi una mica, poate fi legata strans de venirea in Europa a companiei Realme, cea care vinde la preturi cu adevarat competitive. Producatorul acesta face parte din corporatia BBK, cea care se mai ocupa si de OPPO sau OnePlus sau VIVO.

Conform specialistilor, situatia nu se va imbunatati deloc in perioada care a mai ramas din 2022. Conflictul din Ucraina scumpeste materiile prime si reduce disponibilitatea lor, Europa resimte din plin preturile crescute ale carburantilor si reducerea puterii de cumparare.

Tragand linie, sunt mari sanse ca potentialii clienti sa se gandeasca de doua ori inainte de a alege achizitia unui smartphone nou, in special modele mai scumpe. Si abia ne revenisem in 2021, anul care a fost ceva mai bun decat cel anterior!

Advertisement
  • 49 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în Europa în T1 2022, cel mai scăzut nivel al primul trimestru din T1 2013.
  • Samsung a rămas cel mai important furnizor din regiune, în ciuda unei scăderi semnificative a livrărilor.
  • Realme a fost singurul furnizor de top cinci care a înregistrat o creștere anuală a livrărilor în T1 2022.
  • Deteriorarea mediului macro și geopolitic va conduce la noi scăderi în 2022.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des