baterie

Samsung Galaxy A03 Core, pret si pareri, cel mai ieftin Samsung?

Samsung Galaxy A03 Core, pret si pareri, cel mai ieftin Samsung?

Samsung Galaxy A03 Core, pret si pareri, cel mai ieftin Samsung? Pe eMag, Samsung are la vanzare cele mai multe modele de telefoane mobile. Sunt peste 350 de versiuni. Pretul cel mai mic este in dreptul unui A01 Core, dar acesta a fost lansat in vara lui 2020.

Probabil ca cel mai noi si cel mai ieftin Samsung este Galaxy A03 Core, pretul lui este de fix 600 lei (eMag/ianuarie 2022). Acest telefon este proaspat aparut, a avut parte de o lansare in luna decembrie 2021. Sa vedem in cele ce urmeaza ce ne ofera un Samsung noi si ieftin.

Samsung Galaxy A03 Core – pareri

Pai in primul rand, nu ne ofera mai nimic in materie de design. Spatele nu arata deloc modern si este cam plictisitor. Nu cred ca i-ar fi costat mai mult productia unui smartphone care sa arate usor mai modern. O carcasa din plastic si o singura camera foto, una integrata in partea stanga si zona de langa senzor usor stilizata.

Samsung Galaxy A03 Core, pret si pareri, cel mai ieftin Samsung?

Din fericire, lucrurile se schimba usor daca privim spre ecran. Cu toate ca un notch de tip picatura de apa este si el usor demodat, inca se poarta si multe telefoane accesibile in folosesc. Nimic deranjant. Specificatiile acestui display reflecta pretul, cu o mica mentiune.

Sunt modele mai ieftine care adopta aproape acelasi display, deci se poate si un pret mai mic pentru un PLS TFT cu 82% body ratio, rezolutie HD, diagonala de 6.5 inch si 270 ppi (densitatea de pixeli). Acum devine mai interesant, sa ne uitam si in interior.

Samsung Galaxy A03 Core – specificatii

Din pacate, procesorul nu este foarte capabil si din nou trebuie sa spun ca exista telefoane mobile mai ieftine, dar cu un chipset mai performant. Insa nu Samsung! Este vorba despre un Unisoc SC9863A, procesor cu 8 nuclee fabricat pe o tehnologie de 28nm!

Samsung Galaxy A03 Core, pret si pareri, cel mai ieftin Samsung?

Alte telefoane mobile cu acelasi procesor. Ulefone Note 12p, Doogee X96, Blackview BV9400S, Cubot Note 9, etc. Sunt modele de buget, asa cum este si acest Galaxy A03. Dar repet, este fabricat de Samsung si cred ca multi prefera sa dea in plus 200 de lei pentru a avea in buzunar un telefon de firma, fie el si cu performante mai slabe. Dar mai sunt persoane care prefera si sa faca economie si nu se uita la producator.

Samsung Galaxy A03 Core, pret si pareri, cel mai ieftin Samsung?

In rest, specificatiile tehnice sunt comune si in afara de bateria cu o capacitate de 5000 mAh, nu mi-a atras nimic atentia. 2GB RAM si 32GB stocare eMMC 5.1, WiFi numai 2.4 Ghz, fara NFC, cu Radio FM siu Bluetooth 4.1, jack audio si Micro USB.

Fara senzor de amprente, camera principala cu senzor de 8MP si filmare pana la rezolutie 1080p, selfie de 5MP, placa grafica IMG8322 si sistem de operare Android 11 in versiunea GO. Pretul este de 600 lei pe eMag.