baterie

MediaTek Dimenisty 720, procesor 5G pentru telefoanele mai ieftine

MediaTek Dimenisty 720, procesor 5G pentru telefoanele mai ieftine

Trebuie sa ne asteptam la telefoane mobile mai ieftine cu conectivitate 5G, este un trend care va cuprinde acest domeniu si cred ca o va face incepand cu finalul acestui an, MediaTek Dimenisty 720 fiind un chipset interesant.

Procesoare dedicate deja avem, telefoanele sunt si ele destul de multe, lipseste infrastructura si ma refer in special la Romania. Va veni si aceasta in perioada urmatoare, operatorii de telefonie mobila vor fi nevoiti sa tina pasul cu progresul tehnologiei.

Producatorii de procesoare deja o fac si observam ca cei de la MediaTEK, sunt destul de productivi in ultima perioada. Seria “Dimenisty“, se imbogateste cu versiunea 720, chipset dedicat telefoanelor mai accesibile, dar celor cu suport 5G.

MediaTek Dimenisty 720, procesor 5G pentru telefoanele mai ieftine

Posibil ca Huawei sa devina rapid unul dintre principalii clienti! Cat de ieftine ar urma sa fie telefoanele care vor avea integrate acest chipset? Cred ca in jur de 200 USD, suma destul de ok pentru un procesor pe 7nm, asa cum este acesta!

In interior, sunt 8 nuclee. 2 de tip Cortex A76 si 6 de tip Cortex A55, placa grafica de tip Mali-G57 MC3, suport RAM de tip LPDRR4X RAM si UFS 2.1.

Telefoanele cu acest MediaTek Dimenisty 720, vor putea avea (in functie de producator) inclusiv camera principala de 64MP cu inregistrare 4K UHD, APU avansat, sau ecrane cu rata de refresh de 90Hz si HDR10+.