Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Record mondial la poluare in Bucuresti, aplicatia care iti arata poluarea

Published

on

Record mondial la poluare in Bucuresti, aplicatia care iti arata poluarea – Ceva s-a intamplat in Bucuresti in noaptea de duminica spre luni, aplicatia AirVisual a luat-o pur si simplu razna. Insa nu trebuia sa te uiti pe o aplicatie pentru a-ti da seama ca aerul este pur si simplu irespirabil in anumite zone, era suficient sa iesi afara.

La ora 2:00 dimineata Bucurestiul a batut recordul-lider mondial, cu o poluare de 11 ori mai mare decat limita maxima admisa, valori care echivaleaza cu emisiile de pe marginea unui crater vulcanic. Valorile benzenului arata arderi masive ale substantelor petrochimice.

Am sunat la Politia Locala pentru ca poluarea aerului in S3 e de 11 ori peste valoarea maxima admisa! Le-am cerut sa mearga in teren, niciun raspuns!

Advertisement

In Sectorul 3 acum avem cel mai prost aer din Europa, conform masuratorilor a catorva mii de senzori, adica mai toxic decat senzorii din zona exploatarilor miniere de carbune si a termocentralelor din Polonia” – Octavian Berceanu, consilier USR PMB

Mai multi senzori care monitorizeaza nivelul calitatii aerului, au inregistrat cele mai mari valori din momentul instalarii. Pentru poluarea cu PM 2,5 au fost inregistrate depasiri chiar si cu 900-1.000% peste limitele maxim admise.

PM2.5 – Cel mai periculos indice de poluare posibil, particulele în suspensie.

Advertisement

Si conform celor de la digi24.ro, luni diminieata, statia de langa Lacul Morii a inregistrat depasiri de peste 750% pentru PM 2,5. Asta inseamna 189 de micrograme pe metrul cub, limita admisa fiind de 25 µg/m³. Nici indicele PM 10 nu a fost mai jos, senzorii inregistrand chiar si depasiri de 476% peste limita maxim. 238 de micrograme pe metrul cub – fata de limita de 50 µg/m³.

Si aplicatia pe care eu o folosesc a inregistrat un nivel alarmant, am atasat mai sus o captura de ecran. O prezentare pe larg a aplicatiei pentru telefonul mobil cu Android, aveti AICI.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des